ROBOT I DRON NA SCENI: Na programu Bitefa pred gledaocima predstave Future Fortune i "Opčinio sam te"

V. V. S.

22. 09. 2021. u 13:30

NA Festivalskom programu 54. i 55. Bitefa, (sinoć i večeras), našle su se dve predstave u šest izvođenja: Future Fortune (autor, koreograf i produkcija Dragana Bulut, Berlin) na sceni Bitef teatra naći će se u četiri termina, dok će ostvarenje "Opčinio sam te" (belgijsko-iranska koprodukcija u koreografiji Ehsana Hemata) na repertoaru Ateljea 212 biti u premijernom i repriznom izdanju.

РОБОТ И ДРОН НА СЦЕНИ: На програму Битефа пред гледаоцима представе Future Fortune и Опчинио сам те

Future Fortune, Foto Bitef/M. P.

U predstavama koje su na repertoaru, ne slučajno, jedna za drugom, telo izvođača se dopunjuje, pa i zamenjuje dronom i robotom.

U Future Fortune publika će se upoznati s radom naše umetnice koja živi i stvara u Nemačkoj, a u predstavi "Opčinio sam te" videće rad mladog iranskog koreografa Ehsana Hemata, troje plesača (iz Irana, Belgije i Japana) kako izvode, "u klaustrofobično praznom prostoru, robotizovane i međusobno otuđene pokrete".

Njihov četvrti "partner" je dron, pa ovakva koreografija ukazuje na jedan od glavnih problema savremenog sveta - tehnološku i medijsku kontrolu i manipulaciju.

"Opčinio sam te", foto Bitef (malyshev)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima