SEĆANJE NA BARDA: Osmi festival "Dani Danila Lazovića"

A. ROVČANIN

20. 09. 2021. u 18:54

FESTIVAL "Dani Danila Lazovića", osmi po redu, održaće se u Priboju od 22. do 25. septembra - posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korone.

СЕЋАЊЕ НА БАРДА: Осми фестивал Дани Данила Лазовића

Foto Privatna arhiva

Festival je posvećen bardu našeg glumišta Danilu Lazoviću i na njemu se, po tradiciji, studenti iz zemlje i regiona takmiče u kazivanju poezije.

Pobednik festivala osvaja Povelju "Danilo Lazović" i novčani deo nagrade u iznosu od hiljadu evra. Ove godine u stručnom žiriju su prof. dr Radovan Knežević, predsednik, Svetlana Drinjaković, producent, filmski i televizijski reditelj, Mina Lazarević, glumica, Andrija Milošević, glumac, i Angelina Lukić, glumica i organizator smotre "Pesniče naroda mog".

"Dani Danila Lazovića" biće otvoreni izložbom slika srpskih glumaca "Senke uspomena", autora Lazara Đembera. Planiran je i koncert starogradske muzike, a na svečanom otvaranju gostovaće i glumice Iva Štrljić i Tijana Maksimović.

U susret festivalu, nedavno je na zgradi prekoputa Doma kulture u Priboju, nacrtan mural sa likom Danila Lazovića, delo mladog umetnika Nikole Golocevca, a pokrenuta je i inicijativa da ustanova kulture gde je Danilo načinio prve glumačke korake ponese naziv po glumačkom velikanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!