IZLOŽBA "SVETOVI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE" : U okviru beogradske manifestacije "Umetnost i nauka"

V.V.S.

14. 09. 2021. u 14:08

U SUSRET šestom izdanju manifestacije "Umetnost i nauka" biće predstavljeni radovi inspirisane veštačkom inteligencijom, koji su deo izložbe u Muzeju nauke i tehnike, Institutu "Servantes" i CPN Mikrogaleriji.

ИЗЛОЖБА СВЕТОВИ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ : У оквиру београдске манифестације Уметност и наука

Muzej nauke i tehnika

Na nekoliko beogradskih lokacija, od 23. septembra do 23. oktobra, održava se manifestacija na kojoj će biće predstavljeni radovi domaćih i stranih umetnika nastali pod mentorstvom ili u saradnji sa naučnicima. Cilj je uspostavljanje novog modela povezivanja i predstavljanja nauke i umetnosti.

Ideja programa "Svetovi veštačke inteligencije" u okviru projekta "Evropska laboratorija veštačke inteligencije - AI Lab", podržanog kroz EU program "Kreativna Evropa", jeste suštinsko, kritičko i kreativno sagledavanje veštačke inteligencije, koja svojom pojavom i primenom stvara i pobuđuje i uzbuđenje i strepnju - u zavisnosti od perspektive, znanja i razumevanja posmatrača.

Široki pristup ovom fenomenu moguć je zahvaljujući učešću velikog broja domaćih i međunarodnih umetnika i naučnih istraživača koji deluju na širokom polju ukrštanja nauke i umetnosti, sa fokusom na veštačkoj inteligenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna