NOVA POSTAVKA U GALERIJI 73: Anđeo istorije- priča o ljubavi

M.A.K.

08. 09. 2021. u 17:40

NA Banovom brdu, u Galeriji 73, u četvrtak u 19 časova bićem ostvorena izložba slika i instalacija Marine Popović Vojvodić pod nazivom "Režim slike/Anđeo istorije - priča o ljubavi".

НОВА ПОСТАВКА У ГАЛЕРИЈИ 73: Анђео историје- прича о љубави

Galerija 73

Rođena je 1976. godine, ova autorka u svom dosadašnjem umetničkom radu aktivno izlaže na umetničkim projektima u zemlji i inostranstvu (Austrija, Nemačka, Bugarska, SAD, Rusija).

Odbranila je dve doktorske disertacije -  2009. godine na temu "Načela rekonceptualizacije, teorija otvorenog dela" na Univerzitetu umetnosti u Beogradu kod profesorke Nevene Daković, a potom i 2019. rad pod nazivom "Režim slike-višestruki svetovi slike" na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod profesora emeritusa Milana Blanuše. Zaposlena je na Akademiji u Novom Sadu kao vanredni profesor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru