HOĆEMO LI SAMI SEBE ZATRPATI? Radovi Stojana Milanova u Maloj galeriji Ulupudus

M.A.K.

06. 09. 2021. u 18:21

NA POSTAVCI neobičnog naziva "Komad drveta, par boja i još ponešto" u Maloj galeriji ULUPUDUS, u Uzun Mirkovoj ulici,predstavljena su dela Stojan Milanov. Tema izložbe, koju čini 14 radova su izazovi koje pred savremenog čoveka postavlja potrošačko društvo.

ХОЋЕМО ЛИ САМИ СЕБЕ ЗАТРПАТИ? Радови Стојана Миланова у Малој галерији Улупудус

Mala galerija ULUPUDUS-a

- Previše predmeta, senzacija i informacija neminovno vodi u prezasićenost, što ishodi zamračenjem vidika i udaljavaljem od čovekomernosti - ističe autor.

- Izreka "Manje je više" tim pre dobija na aktuelnosti i čini se jedinim putem kojm se može izbeći verzija budućnosti u kojoj bismo bili vrsta koja je sama sebe zatrpala.  Imajući to na umu, kroz ovu izložbu predstavljam ciklus slika u kojem nastojim da uspostavim i sprovedem principe suzdržavanja od suvišnog, ali na način da to ekonomisanje ne bude na uštrb celovitosti i zaokruženosti slike.


Umetnik koristi drvo kao podlogu i njegovu teksturu uključuje  u likovna rešenja:
- Crtež kao osnova slike na pojedinim mestima ostavljen je vidljivim, skala boja i tonova je sužena, a kao delovi likovnog rukopisa, umereno se pojavljuju materijali koji primarno nisu slikarski, kao što su metal, pluta, staklo...- zaključuje Milanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!