SAHRANJEN LANE GUTOVIĆ: Porodica, prijatelji i kolege odali poslednju počast velikom glumcu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2021. u 11:58 >> 14:05

DANAS je na groblju u Kumodražu sahrana Milana Laneta Gutovića koji je preminuo u sredu nakon kratke i teške bolesti.

САХРАЊЕН ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Породица, пријатељи и колеге одали последњу почаст великом глумцу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Njegova deca, ćerke Milica i Nevena i sin Spasoje, brojni prijatelji, kolege i članovi porodice došli su da isprate Pustolova i da mu odaju počast.

Od kolega prvi su došli Tanasije Uzunović i Aleksandar Dunić.

Na groblje u Kumodražu stigao je i Dule Savić, a tu je i reditelj Predrag Gaga Antonijević.

Glumac Goran Sultanović je jedva zadržao suze prilikom izlaska iz kapele.

Među prisutnima su i glumci Andrija Milošević i Aleksandar Srećković Kubura.

Na sahranu je došla i Vesna Trivalić, njegova partnerka u seriji "Otvorena vrata", nju je tešila vidno skrhana Milena Vasić, Lanetova partnerka iz serije "Bela lađa".

Na početku opela sveštenik je podsetio da je i patrijarh srpski, gospodin Porfirije izjavio saučešće porodici Laneta Gutovića.

Sveštenik je u toku govora citirao Laneta: "Raj ovde nije za mene. Na zemlji je samo raj za one koji su okrenuli leđa Bogu. Ja čekam raj. Tim rečima želim da ispratim Milana."

Sveštenik koji je držao opelo održao je i govor, te rekao da možda Lane danas fizički nije sa nama, ali je duhovno sigurno tu.

- Gospodin Porfirije je danas sa nama i rekao da uručim najtoplije saučešće i da vam kažem ono sto me najčešće pitaju ovih dana: “Ko je bio Milan Gutovic? Samo je Bog veliki, a mi smo danas blagodarni bogu sto nam je dao Milana. Ne samo na pozorišnim daskama, ne samo na filmskom platnu, nego što ga je dao kao Srbina, pravoslavca, oca, prijatelja.

- Želim da ga ispratim, ali i sve vas ispratim sa malim Vaskrsom i da se pomolimo bogu da ga primi. Dobra dela za njim idu. Ne samo da je činio ovde svome hramu dobra dela, mnogi manastiri su mi se javili kojima je pomagao. Ali neka to ostane, ako on nije želeo da otkriva.

- Kod njega se kandilo nije gasilo i uvek je bio pobožan. Neka se mir iz tog kandila prelije na njegovu porodicu i da ga čuva. Koliko je on nama sebe davao, da i mi budemo revnosni u služenju Bogu. Bog da mu dušu prosti i večna mu slava - rekao je sveštenik u svom govoru.

On je u toku govora citirao Laneta: "Raj ovde nije za mene. Na zemlji je samo raj za one koji su okrenuli leđa Bogu. Ja čekam raj. Tim rečima želim da ispratim Milana."

Među brojnim kolegama koji su došli da isprate Laneta je i glumica Rada Đuričin.

Nakon govora sveštenika tužna povorka je zatim krenula ka grobnom mestu. Porodica je insistirala da samo najbliži prisustvuju ukopu.

Sin Spasoje je održao govor u kom je istakao da je njegov otac želeo da ode nevidljivo i da mu je bila čast da raste pored svog oca.

Glumac Ljubomir Bandović odrecitovao je pesmu koju je posvetio Lanetu. 

Podsetimo, Milan Lane Gutović preminuo je u sredu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a ceo život je proveo u kraju, gde će biti pokopan. Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici. Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024