GLUMAČKE RADIONICE U DOMU KULTURE "STUDENTSKI GRAD": Dva master klasa drži Skot Filding, direktor Glumačkog studija iz Bostona

V.V.S.

19. 08. 2021. u 15:11

U OKVIRU pozorišnog programa Doma kulture "Studentski grad" organizovana su dva glumačka master klasa koja će održati Skot Filding, osnivač i direktor Glumačkog studija "Mihail Čehov" u Bostonu.

ГЛУМАЧКЕ РАДИОНИЦЕ У ДОМУ КУЛТУРЕ СТУДЕНТСКИ ГРАД: Два мастер класа држи Скот Филдинг, директор Глумачког студија из Бостона

Dom kulture "Studentski grad"

Do 20. avgusta studenti glume i profesionalni glumci baviće se metodom Mihaila Čehova i, kako je on govorio, "kontinuiranom glumom i improvizacijom", kao i atmosferom i likovima komada "Čovekov život", Leonida Andrejeva. Tokom drugog master klasa (od 23. do 26. avgusta) prvi put u Beogradu profesionalni glumci i studenti imaće priliku da upoznaju Majsnerovu tehniku, pristup glumi koji je razvio američki pozorišni praktičar Sanford Majsner. Fokus Majsnerovog pristupa je da glumac "prestane da misli", odnosno da se preispituje i zaboravi svog "kontrolera" o kome je govorio Stanislavski, već da počne instinktivno da reaguje na svoje okruženje na sceni.

Prijavljeno je oko trideset polaznika, profesionalaca i studenata sa pozorišnih fakulteta i akademija iz Beograda, Novog Sada, Zagreba i Osijeka. Neki od njih pohađaju obe radionice. Inače, dve glumice iz Hrvatske koje učestvuju na radionicama odigraće i svoje monodrame. Selma Mehić, glumica HNK u Osijeku, odigraće Krležinu "Salomu", dok će Anja Đurinović, glumica pozorišta Gavela iz Zagreba, odigrati predstavu "Život koji je vrijedilo živjeti" na Letnjoj sceni DKSG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri