NA PREDSTAVE SAMO "PROVERENI": Od jeseni bi u teatar i bioskope mogli samo vakcinisani gledaoci ili sa negativnim testom

V.V.S.

18. 08. 2021. u 13:37

U POZORIŠTE bi ubuduće mogli da idu samo vakcinisani gledaoci ili oni sa negativnim testom - izjavio je Tanjugu gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

НА ПРЕДСТАВЕ САМО ПРОВЕРЕНИ: Од јесени би у театар и биоскопе могли само вакцинисани гледаоци или са негативним тестом

Foto Tanjug

- Razmotrićemo i inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski.

Govoreći o početku predstojeće sezone u Beogradu, Karl je istakao da će u narednih desetak dana intenzivirati razgovore sa direktorima prestoničkih pozorišta, i pre svega predstavnicima Gradskog zavoda za zdravlje, kako bi krajem avgusta izašli sa održivim modelom, sa kojim bi smo se obratili kriznom štabu.

- Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su da podsetim, podneli mnogo veći teret epidemije kovida jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar - ističe Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)