O PORODICI, KARIJERI I LJUBAVI: Roman "Ono što se spasava od vatre" Ketrin Senter o vatrogascu Kesi Henvel

D. B. M.

17. 08. 2021. u 18:54

AMERIČKA autorka Ketrin Senter u romanu "Ono što se spasava od vatre" ("Laguna") istražuje granice nade i ljubavi kroz priču o porodičnoj tragediji.

О ПОРОДИЦИ, КАРИЈЕРИ И ЉУБАВИ: Роман Оно што се спасава од ватре Кетрин Сентер о ватрогасцу Кеси Хенвел

Laguna

Kesi Henvel radi kao vatrogasac u Teksasu. I obožava svoj posao, svoju ekipu i stanicu. Uoči dodele odlikovanja sustižu je dve senke iz prošlosti. Dva zla. Kesi mora ostaviti svoj život po strani i suočiti se sa ličnom vanrednom situacijom. Odlučuje se za "manje zlo" i pristaje da se vrati u Boston, majci koja ju je ostavila onda kad joj je bila najpotrebnija.

Stara bostonska vatrogasna stanica umnogome se razlikuje od Kesine stanice u Teksasu. Ne samo da oskudeva u sredstvima i opremi već je i žena u stanici nepoželjni moderni dodatak. Pogotovo ako je ta žena heroj, stručna i sposobna poput Kesi. NJeno prisustvo jedino prihvata simpatični novajlija kog tek treba da obuči. Ali ona o njemu ne sme da misli. Najvažnije pravilo vatrogasaca je - nikad se ne zabavljaj sa drugim vatrogascem. Kesi okleva. Da li da rizikuje jedini posao koji voli i sve što je teškom mukom postigla? Čini se da je njen život zahvatio snažan plamen i ona mora da odluči šta će spasti: porodicu, karijeru, ljubav.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)