USPOMENE U "PARKU SEĆANJA": U Vrnjačkoj Banji održani "Dani Danila Bate Stojkovića" (FOTO)

G. Ćirović

11. 08. 2021. u 22:31

Na dan rođenja legendarnog Danila Bate Stojkovića, u Vrnjačkoj Banji je u sredu uveče održana tradicionalna manifestacija posvećena velikanu srpskog glumišta koji je, osim na velikom i malom ekranu i pozorišnim daskama, ostavio dubok, neizbrisiv trag i među Vrnjčanima kao svojim domaćinima kojima je bio čest i rado viđen gost.

УСПОМЕНЕ У ПАРКУ СЕЋАЊА: У Врњачкој Бањи одржани Дани Данила Бате Стојковића (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

U prisustvu Batinih prijatelja, kolega i poštovaoca, ovom prilikom evocirane su uspomene i na njega, ali i na ostale naše preminule glumačke velikane. Tako je u svojevrsnom "Parku sećanja" u kojem su simbolično posađena stabla različitog drveća za preminule glumce – Dragana Nikolića, Milenu Dravić, Batu Stojkovića, Nebojšu Glogovca, Marka Nikolića, Voju Mirića, Petra Kralja, Batu Živojinovića, Ljubišu Samardžića, Miodraga Petrovića Čkalju, Pavla Vujisića i Milorada Mandića Mandu, svoje stablo sinoć dobio i legendarni Zoran Radmilović.

- Ovo je simboličan način da izrazimo zahvalnost velikim glumcima i još većim ljudima što smo imali čast da ih upoznamo, da se družimo prilikom njihovog boravka u Vrnjačkoj Banji, i tako izgradimo neraskidivu vezu – kaže Nikola Džamić, organizator i inicijator "Batinih dana" koji se po 11. put održavaju samo par dana uoči Festivala filmskog scenarija.

Uz prigodan program, u režiji Batinog prijatelja i kolege Milana Cacija Mihajlovića, u kojem su glumci Boško Puletić, Una Đelošević, Iskra Brajović, Vladimir Tešović i Andrej Pipović kraj stabala u "Parku sećanja" govorili o svojim kolegama, na ekranu su emitovane scene iz poznatih domaćih filmova i serija.

- Kao i za svakog mladog glumca čast mi je što učestvujem u evociranju uspomena na naše glumačke legende – kratko je za "Novosti" rekla mlada glumica Una Đelošević.

Ovom prilikom u "Parku sećanja" zasađeno je i drvo u čast Pavla Mutavdžića, osnivača Vrnjačke Banje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)