ISKRENO JE SAMO NEPOVERENJE: Premijera druge sezone serije "Švindleri" na Superstar TV

Jl. B.

30. 07. 2021. u 15:46

KADA je izgledalo da premijera nema na vidiku do jeseni, kablovski kanal Superstar TV nas je iznenadio.

ИСКРЕНО ЈЕ САМО НЕПОВЕРЕЊЕ: Премијера друге сезоне серије Швиндлери на Суперстар ТВ

Foto Atos film

Već od subote, 31. jula, vikendom u 21.00, imaćemo priliku da gledamo rasplet zabavne priče koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Pred nama je 12 epizoda druge sezone serije "Švindleri", koja će, po svemu sudeći, biti još uzbudljivija, mračnija i napetija. Scenario je napisao Adam Ranđelović, po ideji koju je postavio Đorđe Milosavljević, režiju potpisuje Slobodanka Radun, dok su za produkciju zadužene kuće "Atos film" i "Telekom Srbija".

U preporođenu, procvalu Palanku, koja je taman zaboravila na priču o lozu i milionu dinara, stižu crna udovica, genijalni početnik i kralj švindlera, svako sa svojim ciljem. Nova i stara lica se prepliću, sukobljavaju, stvaraju saveze, uvlačeći u švindleraj čak i najnedužnije stanovnike Palanke, čime se i konačno briše tanka granica između "poštenih građana" i "poštenih prevaranata".

Postaje jasno da se od mračne prošlosti, kako pojedinačne tako i one koja se krije iza Potemkinove fasade Palanke, ne može pobeći. Ubrzo, misteriozni došljaci bivaju upleteni zajedno sa meštanima u neproverenu priču o bajkovito velikom bogatstvu, pohranjenom negde u Palanci, koje traži i najveća kriminalna organizacija Kraljevine Jugoslavije. Ubice dolaze iz mraka, prevara je pre svega pitanje šarma, iskreno je samo nepoverenje, a posred toga - samoubilački idealizam i san o ljubavi velikoj kao poezija. Pitanje je samo šta će biti bolnije: krvavi okršaj koji se stuštio kao neminovnost, ili neizbežno suočavanje sa samima sobom.

- "Švindleri" su drugačija priča u vremenu gde su konvencije ponašanja drugačije. Sada, u modernom dobu, možemo da se igramo svime što nam je dostupno, a manje smo artikulisani nego sloj društva koji smo pokušali da predstavimo, iako su i oni bili skloni tome da nalaze prečice i manipulišu kako bi došli do cilja. Igram romantičnog prevaranta, koji pronalazi stariju gospođu, pa pridobija njenu ljubav cvećem, poezijom, pažnjom, lepim manirima, a onda ide za njenim parama - kaže za "TV novosti" Slaven Došlo, koji u nastavku igra glavnog prevaranta, pesnika Aleksandra.

Od novih junaka izdvaja se mistična, crnokosa Ana Begović, koju tumači Katarina Žutić, a Dejan Lutkić će se pojaviti ne kao Oton Muha, već pod pravim imenom svog lika - Koviljko Ignjatović. Ponovo ćemo videti Dragana Jovanovića, Branku Pujić, Anđelu Jovanović, Nevenu Vukes, Dubravka Jovanovića, Radoja Čupića, Marka Gvera, a nove likove tumačiće i Nebojša Cile Ilić, Jovana Balašević, Andrej Šepetkovski, Vukašin Jovanović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)