BRIGA O POEZIJI: Održana prva pesnička manifestacija u knjižari Srpske književne zadruge

A. V. V.

17. 07. 2021. u 18:15

MANIFESTACIJA "Noć pesnika" održana je preksinoć u knjižari Srpske književne zadruge. Događaj koji je prvi put organizovala naša najstarija izdavačka ustanova okupio je elitu srpske poezije.

БРИГА О ПОЕЗИЈИ: Одржана прва песничка манифестација у књижари Српске књижевне задруге

Foto I. Marinković

Glavni urednik SKZ Dragan Lakićević za "Novosti" kaže da su na smotri svoje stihove čitali srpski pesnici koji objavljuju svoje pesme u Zadruzi, među kojima je i akademik Matija Bećković, ali i njihov najmlađi pesnik - Kosta Kosovac.

- Hteli smo da ukažemo da SKZ objavljuje savremene žive pesnike, za razliku od mnogih drugih izdavača koji su poeziju odbacili kao nekomercijalnu - govori Lakićević za naš list.

- Zadruga svake godine objavi nekoliko pesničkih zbirki. Osim što su pesnici govorili svoje stihove, napravili smo i recital pesnika koji su preminuli u prethodne dve, tri godine. Setili smo se Vladimira Jagličića, Ljubice Miletić, Manojla Gavrilovića, Amfilohija Radovića. Nadamo se da ćemo ponovo održati ovu manifestaciju u narednom periodu.

Svoje stihove govorili su i akademik Milosav Tešić, zatim Zlata Kocić, Gojko Đogo, Mirko Magarašević, Bata Milanović, Zoran Radisavljević, Dragan Hamović, Dragan Lakićević, Dragan Babić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)