BRIGA O POEZIJI: Održana prva pesnička manifestacija u knjižari Srpske književne zadruge

A. V. V.

17. 07. 2021. u 18:15

MANIFESTACIJA "Noć pesnika" održana je preksinoć u knjižari Srpske književne zadruge. Događaj koji je prvi put organizovala naša najstarija izdavačka ustanova okupio je elitu srpske poezije.

БРИГА О ПОЕЗИЈИ: Одржана прва песничка манифестација у књижари Српске књижевне задруге

Foto I. Marinković

Glavni urednik SKZ Dragan Lakićević za "Novosti" kaže da su na smotri svoje stihove čitali srpski pesnici koji objavljuju svoje pesme u Zadruzi, među kojima je i akademik Matija Bećković, ali i njihov najmlađi pesnik - Kosta Kosovac.

- Hteli smo da ukažemo da SKZ objavljuje savremene žive pesnike, za razliku od mnogih drugih izdavača koji su poeziju odbacili kao nekomercijalnu - govori Lakićević za naš list.

- Zadruga svake godine objavi nekoliko pesničkih zbirki. Osim što su pesnici govorili svoje stihove, napravili smo i recital pesnika koji su preminuli u prethodne dve, tri godine. Setili smo se Vladimira Jagličića, Ljubice Miletić, Manojla Gavrilovića, Amfilohija Radovića. Nadamo se da ćemo ponovo održati ovu manifestaciju u narednom periodu.

Svoje stihove govorili su i akademik Milosav Tešić, zatim Zlata Kocić, Gojko Đogo, Mirko Magarašević, Bata Milanović, Zoran Radisavljević, Dragan Hamović, Dragan Lakićević, Dragan Babić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)