POD KROŠNJAMA NA ŠTRANDU: Na gradskom kupalištu u Novom Sadu počela popularna manifestacija

J. S.

05. 07. 2021. u 21:25

DEVETO izdanje manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu“ koje organizuju „Heror Media Pont“, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, otvoreno je danas u Biblioteci na ovom polularnom novosadskom kupalištu.

ПОД КРОШЊАМА НА ШТРАНДУ: На градском купалишту у Новом Саду почела популарна манифестација

Foto: Grad Novi Sad

Novosađani će i ovog leta uz kupanje i druženje na dunavskoj plaži imati priliku i da se "druže" sa kulturom.

Tokom leta biće organizovane radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene deci od pet do 12 godina, svakog radnog dana od 19 do 20 sati u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

Kao još jedan vid organizovanja kvlaitetnih programa koje deca mogu da pohađaju u slobodno vreme, ova manifestacija polako postaje lepa tradicija. Njena velika vrednost je što promoviše različitost i što pruža priliku mladima da se druže i uče jezike.

- Znanje jeste najveće bogatstvo, dobra komunikacija kreira dobre odnose i učvršćuje veze između ljudi, i dobro je da deci u najranijem uzrastu na to skrenemo pažnju. Drago mi je što na realizaciji ovog programa sarađuju ustanove i organizacije uz podršku Evropske unije i što zajednički doprinose popularisanju pravih vrednosti na putu ka humanijem i boljem društvu – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Foto: Grad Novi Sad

Ove godine na programu su nemački, slovenački, rusinski i znakovni jezik. Za mlade, od 13 do 19 godina, organizovan je kurs rumunskog jezika koji se održava tokom jula. Takođe, u okviru jezičkih radionica, organizovano je i mini predavanje o Evropskoj uniji, prilagođeno uzrastima grupa koje pohađaju program „Pod krošnjama na Štrandu“.

Danas, posle otvaranja manifestacije, od 20 sati promovisana je knjiga „Mostovi prijateljstva“ autora Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva, koji je izabran za jednog od najboljih edukatora Srbije u 2020. godini. Predgovor za tu knjigu napisao je Rade Šerbedžija, a izdavač je Heror Media Pont.

Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, a održava se uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i organizacija Donaubrücke Neusatz i Ecocivilisation.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture