DOLAZI MEHTA! Najavljen nastup slavnog dirigenta

M. N. M.

25. 06. 2021. u 09:45

JEDAN od najvećih dirigenata današnjice, čuveni maestro Zubin Mehta, deseti put će stati pred svoje prijatelje iz Beogradske filharmonije, na gala koncertu koji će se održati 10. jula od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

ДОЛАЗИ МЕХТА! Најављен наступ славног диригента

Foto P. Mitić

Koncertni događaj godine, deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a proteći će u znaku Betovena i Bramsa.

- Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra - Beogradskoj filharmoniji koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju - izjavio je maestro povodom novog susreta sa Beogradskom filharmonijom.

Za ovu priliku Mehta je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju i Bramsovu Simfoniju broj jedan.

Prisutan više od šest decenija na svetskoj muzičkoj sceni, legendarni maestro, u osamdeset petoj godini života, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Maestro je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra. Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)