DOLAZI MEHTA! Najavljen nastup slavnog dirigenta

M. N. M.

25. 06. 2021. u 09:45

JEDAN od najvećih dirigenata današnjice, čuveni maestro Zubin Mehta, deseti put će stati pred svoje prijatelje iz Beogradske filharmonije, na gala koncertu koji će se održati 10. jula od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

ДОЛАЗИ МЕХТА! Најављен наступ славног диригента

Foto P. Mitić

Koncertni događaj godine, deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a proteći će u znaku Betovena i Bramsa.

- Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra - Beogradskoj filharmoniji koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju - izjavio je maestro povodom novog susreta sa Beogradskom filharmonijom.

Za ovu priliku Mehta je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju i Bramsovu Simfoniju broj jedan.

Prisutan više od šest decenija na svetskoj muzičkoj sceni, legendarni maestro, u osamdeset petoj godini života, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Maestro je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra. Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)