OTVARANJE FESTIVALA U SMEDEREVU: Počinju "Nušićevi dani"

J. I.

14. 06. 2021. u 18:31

POZORIŠNI festival "Nušićevi dani" u Smederevu održaće se 38. put od 15. do 20. juna.

ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА У СМЕДЕРЕВУ: Почињу Нушићеви дани

Foto: N. Živanović

Festival će svečano biti otvoren polaganjem venaca na spomenik Branislavu Nušiću i otvaranjem izložbe "Sva lica srpskog diplomate Branislava Nušića", koja je realizovana u saradnji sa Nušić fondacijom.

Prva na repertoaru u utorak veče je predstava "Divlje meso" Beogradskog dramskog pozorišta, dok u sredu gostuje Narodno pozorište Subotica sa "Ožalošćenom porodicom". Predstava "Za sada je sve OK" u izvođenju Kruševačkog pozorišta, pred publikom će se naći 17. juna, dok je dan kasnije na repertoaru festivala "Pokondirena tikva" Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca. Poslednja u nizu predstava u festivalskom programu (19. juna) je "Pučina" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sve predstave biće igrane od 20 sati, dok će na završnoj večeri festivala, 20. juna, svečano biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu u celini, za najbolju predstavu po oceni publike, kao i nagradu "Milosav Buca Mirković" za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu.

Kako je ranije saopšteno, nagrada za životno delo festivala "Nušićevi dani" ove godine pripala je dramskom umetniku Petru Božoviću. Nakon dodele nagrada biće izvedena kabaretska predstava "Nušić i prijatelji".

O priznanjima odlučuje žiri koji čine Miroslav Radonjić, teatrolog, direktor Sterijinog pozorja (predsednik žirija), Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica, i Nebojša Dugalić, dramski umetnik.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!