KRAJ NAJVEĆE KRAĐE U ISTORIJI: Peta i poslednja sezona "Kuće od papira" stiže uskoro na "Netfliks"

Jl. B.

06. 06. 2021. u 11:37

ŠPANSKA akciona krimi-drama "Kuća od papira", autora Aleksa Pine, jedna je od najpopularnijih u svetu i najgledanija serija svih vremena u SAD nastala van engleskog govornog područja. Prva sezona emitovana je 2017. na španskoj TV mreži Antena 3, a pravo čudo desilo se kada je prava na nastavak snimanja preuzela striming platfofma "Netfliks".

КРАЈ НАЈВЕЋЕ КРАЂЕ У ИСТОРИЈИ: Пета и последња сезона Куће од папира стиже ускоро на Нетфликс

Foto IMDb

Prošle godine, tokom karantina, "Kuća od papira" srušila je rekorde gledanosti koje su godinama držali hit serijali kao što su "Igra prestola", "Zapadni svet", "Okružen mrtvima"...

Posle dramatičnog završetka četvrte sezone, mnogi obožavaoci su se pitali šta će biti u budućnosti i nestrpljivo čekali petu, ujedno i poslednju, koja je snimana tokom leta i jeseni 2020. "Netfliks" je sve njih iznenadio nedavnom objavom da će prvih pet epizoda imati premijeru 3. septembra, dok će ostalih pet biti dostupno od 3. decembra.

Prema pisanju stranih medija, prvi deo nastavka biće agresivan i ostaviće utisak finiša sezone, a drugi deo će se baviti emocijama i emotivnim statusima likova. Autor i reditelj Aleks Pina obećava da će poslednja sezona biti "epska i ekstremna" i da će prikazati kako se grupa pljačkaša, okupljena oko Profesora (Alvaro Morte), razdvaja.

- Proveli smo skoro godinu dana razmišljajući o tome kako da razbijemo bandu i kako da njenog vođu, Profesora, dovedemo u bezizlaznu situaciju, koja će biti nepovratna i za mnoge druge likove. Rezultat je peti deo "Kuće od papira" koji će dosegnuti divlje i uzbudljive nivoe - najavio je Pina, koji je režirao i seriju "Porodica Serano".

U "fotofinišu" četvrte sezone pljačkaši su zatvoreni u Španskoj banci više od 100 sati. Zahvaljujući Profesorovom genijalnom manevru, uspevaju da pobegnu, ali bez Najrobi (Alba Flores) koja gine. Iz pritvora izvlače i Rakel Muriljo, zvanu Lisabon (Icijar Itunjo), a trenutak trijumfa potkopava bivša policijska inspektorka Alisija Sijera (Nadžba Nimri) koja se pojavila u Profesorovom skrovištu.

U poslednjoj sceni, sudbina Profesora je neizvesna jer Alisija drži pištolj uperen u njegovu glavu. Ali, ona je u problemu sa zakonom i nedorečeno je hoće li Alisija ubiti ili se pridružiti Profesoru. Kako piše u sinopsisu "Netfliksa", banda je u teškoj poziciji iz koje zaista ne može da izađe. Profesor po prvi put nema plan za bekstvo. Taman kada se čini da ništa ne može poći po još većem zlu, na scenu stupa neprijatelj mnogo moćniji od bilo kog s kojim se grupa suočila - vojska. Kraj najveće krađe u istoriji polako se bliži, a ono što je počelo kao pljačka pretvoriće se u rat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili