"KIŠNE KAPI" PODIŽU ZAVESU: Sve spremno za maraton u Narodnom pozorištu u Somboru, koji počinje 9. juna

J. L.

31. 05. 2021. u 06:00

POSLE prošlogodišnje pauze, pod sloganom Liberte, egalite, fraternite, solidarite! ("Sloboda, jednakost, bratstvo, solidarnost"), od 9. do 13. juna u Narodnom pozorištu u Somboru održaće se tradicionalni 28. i 29. Pozorišni maraton.

КИШНЕ КАПИ ПОДИЖУ ЗАВЕСУ: Све спремно за маратон у Народном позоришту у Сомбору, који почиње 9. јуна

Foto BDP

Festival će otvoriti dodela nagrade "Nikola Peca Petrović" za najuspešnijeg pozorišnog menadžera, koja se dodeljuje bijenalno u znak sećanja na upravnika somborskog pozorišta koji je ovaj teatar uzdigao na značajan umetnički nivo.

Potom će biti izvedene dve predstave Beogradskog dramskog pozorišta - "Kišne kapi na vrelom kamenju" po drami čuvenog nemačkog reditelja Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Juga Đorđevića i "Plastelin" ruskog pisca Vasilija Sigareva, u rediteljskoj postavci Marka Torlakovića.

Ljubiteljima pozorišne umetnosti domaćin će sutradan prirediti izvođenje svoje najnovije produkcije - komad "Usamljeni zapad" irskog dramatičara, filmskog scenariste i režisera Martina Makdone, u rediteljskom čitanju Stefana Gajića. Iste večeri biće odigrana stara hit predstava "Važno je zvati se Ernest" Oskara Vajlda, reditelja Nikole Zavišića, Narodnog pozorišta u Beogradu.

"TRAMVAJ"

Poslednji dan somborskog Pozorišnog maratona imaće čak pet programa - "Avanture Pipi Duge Čarape" po knjizi Astrid Lindgren, u adaptaciji Nikole Markovića i Tatjane Milanov, "Ko je ubio Dženis Džoplin?" u režiji Sonje Petrović i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, kao i koncert "Breht nije klasičan pop" u tandemu - Lea Jevtić (vokal i gitara) i Branimir Zelenčić (gitara). Za sam kraj biće izvedena drama "Tramvaj zvani želja" Tenesija Vilijamsa, u režiji Juga Đorđevića, Narodnog pozorišta u Somboru.

Lektira za decu "Bela griva" Renea Gijoa, u pozorišnoj verziji reditelja Predraga Stojmenovića na repertoaru je 11. juna u matine terminu. Istog dana na programu je komad "Gidionov čvor" Džone Adams, autorski projekat Simonide Mandić i Bojane Milanović iz Gradskog pozorišta u Bečeju, a potom i "Kus petlić" čuvenog Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Subotici.

"Važno je zvati se Ernest", Foto Narodno pozorište

- Jedino regionalno gostovanje biće hrvatska komedija "Uvijek će nam ostati ljubav" prema hit komadu "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića, reditelja Darija Hajračeka, Kazališta Rugantino iz Zagreba - najavljuju u somborskom teatru.

- Istog dana, 12. juna na publika će moći da pogleda predstavu "64" Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović, gde glavne uloge tumače Hana Selimović i Miloš Timotijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!