DRUGE SEZONE POPULARNE DRAME "AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA", U REŽIJI JELENE BAJIĆ JOČIĆ: Posle kraha braka, stiže princ na belom konju

JELENA BANjANIN

13. 11. 2022. u 22:43

U IDILIČNOM ambijentu crnogorskog primorja, nedavno su snimljeni prvi kadrovi nastavka popularne drame "Azbuka našeg života", autorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić.

ДРУГЕ СЕЗОНЕ ПОПУЛАРНЕ ДРАМЕ АЗБУКА НАШЕГ ЖИВОТА, У РЕЖИЈИ ЈЕЛЕНЕ БАЈИЋ ЈОЧИЋ: После краха брака, стиже принц на белом коњу

Foto: Jadranka Ilić

Snimanje novih 11 epizoda, koje nastaju u saradnji produkcijskih kuća "Kontrast studios" i "Telekom Srbija", nastavljeno je u Beogradu i trajaće do kraja februara. Premijera druge sezone planirana je za jesen 2023. godine, na Superstar TV i Prvoj. Prvih deset epizoda serije rađeno je po motivima romana "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" Mirjane Bobić Mojsilović, dok nastavak izlazi iz okvira knjiga. Ipak, Mirjanino štivo, tačnije roman "Tvoj anđeo čuvar", ostaje inspiracija za jedan segment priče. Scenario druge sezone, koji potpisuju Milica Jevtić i Dejan Prćić, donosi puno uzbudljivih događaja, odnosa i zapleta, ali i žanrovska i druga iznenađenja.

- Sve junake smo sada smestili u neke specifične pozicije u kojima se razna iskušenja i izazovi stavljaju pred njih. Pokušavamo i da njih promenimo i da odgovorimo na večita pitanja za čim to jurimo, gde je sreća, koja doza ljubavi nam je potrebna da bismo se osećali voljeno... Svi likovi prolaze kroz dramatične trenutke, svako na svoj način, i u tom procesu, u toj putanji se menjaju. Upravo ta transformacija likova je nešto što mora da se uradi vrlo pažljivo, dosledno, sa puno osećaja ukusa i sentimenta da ne bi bilo banalno i to je nešto što mi je zaista izazovno - ističe za "TV novosti" autorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić.

U nastavku serijala, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović (Aleksandra Janković i Jadran Malkovič), ali njihovi putevi naizgled se razilaze. Dok Uroš sa mlađom Anom (Isidora Simijonović) gradi novi život, Vesna nastavlja sama, donosi odluku da se posveti sebi i upoznaje novog čoveka u kog se zaljubljuje.

- Nezgodno je što ne treba da otkrivam šta će se događati, a u meni vri uzbuđenje zbog scenarija druge sezone. U Vesninom životu se dešava izuzetno zanimljiv prevrat i ona ulazi u partnerski odnos sa Veljkom, kojeg igra Radivoje Raša Bukvić. Mnogo se radujem tome jer je to veliki glumački izazov. Možda je još i najdelikatnija linija priče u seriji Vesnina i Veljkova. Međutim, cela serija dobija u jednom trenutku trilerski štih. Mene, kao glumicu, iznenadilo je kada sam čitala u kom pravcu sve to ide - priča Aleksandra Janković i dodaje da joj se sviđa što je njena junakinja sada u bojama i što sija.

- Vesna je prevazišla rastanak i razvod od Uroša i spremna je da u njen život, prvi put nakon 25 godina, uđe nova osoba. Ona je dugo bila u jednom odnosu i nije joj lako da uđe odmah u drugi. Motiv za to je usamljenost i želja za novim izazovom i osećanjem. Znate kako, i sa 15 i sa 55 godina, ti leptirići u stomaku su uvek jedni te isti. Vesna je otvorila novu stranicu života, pa ćemo da vidimo kako je ispisana.

Radivoje Raša Bukvić, u razgovoru za "TV novosti", priznaje da je navijao za Vesnu i Uroša kada je gledao seriju, ali i da je lako prihvatio ulogu Veljka, jer druga sezona donosi drugačija pravila.

- Serija mi je ostavila utisak nepretencioznosti i laganog narativa koji uopšte nije lagan. Dopalo mi se što su dramatične životne priče tretirane na vrlo ležeran način. Nisam očekivao razvod Vesne i Uroša. Iskušenja ima raznih i nadao sam se da će priča da ponudi neko rešenje da taj brak uspe ali, nažalost, nije, kao što mnogo šta ne uspeva danas - objašnjava Bukvić i odgovara na pitanje ko je Veljko koji neočekivano ulazi u Vesnin život. - On je intrigantan čovek koga mogu arhetipski da predstavim kao nekog princa na belom konju. Radi se o veoma uspešnom arhitekti koji sam sebe ispituje o svojim emotivnim putevima i o budućnosti koju priželjkuje. To je čovek koji pokušava da nađe svoju sreću i koji neće da žali ni novca, ni vremena, ni energije da mu se desi prava ljubav, a i ima sve kvalitete da se Vesna u njega potpuno zaljubi.

Sa druge strane, i Uroš se suočava sa okolnostima koje će trajno uzdrmati novonastali životni balans koji je krajem prve sezone uspostavio sa Anom.

- Serija "Azbuka našeg života" nije zamišljena da daje lekcije, da priča nekome šta i kako treba da radi i o čemu treba da se priča. Ona je, po mom mišljenju, ogledalo stanja društva kad su u pitanju kriza porodice i međuljudskih odnosa, a sa tim se prožimaju drugi, sitniji elementi. Na primer, ljudima je bitno da voze najnoviji auto ili da imaju najskuplji sat, a da li je bitno - napominje za "TV novosti" Jadran Malkovič i dodaje da Uroš doživljava veliku promenu.

Isidora Simijonović, koja tumači Anu, objašnjava za naš list da se scenario usložnjava i da je još uzbudljiviji nego u prvoj sezoni.
- Najzanimljivija promena za moj lik je da Ana i Uroš dobijaju dete i sad je to što imaju malu bebu ogroman stres. Ani se život potpuno okrene naglavačke i ona na potpuno nov način sazreva i prevazilazi razne izazove koje je rediteljka Jelena baš dobro napisala u scenariju. Sagledala je poteškoće sa kojima se nova, mlada majka suočava jer nije sve ružičasto i lako. Za Anu je to baš veliki zadatak, a onda se kroz drugu sezonu razvija i ona to prevazilazi. I Uroš i Ana kao par se uspostavljaju na potpuno nov način i njihov odnos dobija drugu dimenziju sa tom promenom. Kao i u životu, sve velike promene, stresovi i izazovi, ako se uspešno prebrode, na kraju zbliže ljude. U nekom momentu ne znate da li nešto možete da prevaziđete, ali ako uspete, onda postanete jači i partnerski odnos ojača - kaže Isidora Simijonović.

Uporedo sa sudbinama glavnih likova, plete se i niz paralelnih priča, a serija će se i dalje baviti savremenim društvom i preispitivanjem sistema vrednosti, životnim temama i društveno odgovorim pitanjima o kojima se vrlo malo govori, a koji čine našu svakodnevicu.

Mlada Jelena Mur, koja živi na relaciji Los Anđeles - Beograd, dočaraće novu junakinju Sonju u seriji "Azbuka našeg života".

- Sonja donosi potpuno novi aspekt, koji se kosi sa društvenim slojem glavnih likova. Mislim da je veoma važno da otkrijemo i predstavimo Beograd, koji je itekako tu, ne u Borči, Ovči ili Krnjači, već i u centru grada, u tajnovitim ulicama gde žive likovi kao što je moj, koji nemaju mnogo filmskog prostora i koji nisu često pod svetlošću reflektora. Radujem se da predstavljam baš te i takve ljude - priča za "TV novosti" Jelena Mur i dodaje da je zanimljiv odnos Sonje i Ane.

- Veoma sam uzbuđena da Isidora i ja igramo dve mlade žene čiji su putevi potpuno drugačiji, a približnih su godina. Scenario je dobro napisan i slikovito je prikazan sukob društvenih slojeva. U Aninom slučaju, vidimo gde jedna mlada žena može da dođe kada okolnosti idu u njenu korist. Moj lik nema baš mnogo sreće i na drugačije načine se bori i stvara život za sebe spram svojih ograničenih mogućnosti.

Dobro uigranoj glumačkoj ekipi, koju čine Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić i mnogi drugi, pridružiće se i Aleksandar Srećković Kubura, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Aleksander.

Foto: Vojislav Danilov

U PLANU I TREĆI CIKLUS

NASTAVAK iskrene životne priče jedne urbane beogradske porodice baviće se ne samo Vesnom i Veljkom, Urošem i Anom, već i Vesninom i Uroševom decom, ćerkom Martom (Miona Marković) i sinom Lukom (Đorđe Mišina).

- Deca su u ovom ciklusu prisutna, ali su zapravo daleko. Oni se pojavljuju u poslednjoj trećini sezone i tu će u jednom trenutku odigrati ključnu ulogu. U budućoj, trećoj sezoni, koja se planira, fokus priče ćemo staviti na Martu i Luku. Time ćemo obraditi sve generacije jedne porodice i napraviti zaista lepu porodičnu dramu - otkriva za "TV novosti" autorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana