ON JE PREŽIVEO HICE LUKE BOJOVIĆA: Nikada nije bežao od metka, a ovo je njegov naslednik u kriminalu

Novosti online

29. 04. 2021. u 21:06

BRUTALNI kriminalac. Srčani bokser. Ratnik iz Vukovara. Reketaš sa Novog Beograda.

ОН ЈЕ ПРЕЖИВЕО ХИЦЕ ЛУКЕ БОЈОВИЋА: Никада није бежао од метка, а ово је његов наследник у криминалу

Foto: Printskrin

Mihajlo Divac uspeo je da preživi ratišta, obračune na beogradskim ulicama, metke koje je na njega ispalio Luka Bojovića, ali je na kraju okončao život u 28. godini i to zbog mrkog pogleda. 

Beogradom se i dalje prepričava njegovo čuveno ranjavanje kad je pucao Luka Bojović. Divac je sedeo u bašti kafića "Trozubac" u Nušićevoj ulici. Mrko se pogledao sa mladićem za obližnjim stolom. Ustao je i krenuo ka njemu. Kada je video Divca, izvukao je pištolj i sa pet metara udaljenosti pucao. Pogodio ga je u stomak. 

Ali, Divac je ranjen nastavio da ide ka njemu rekavši da će mu "utoku nabiti u d**e". Tu je usledio još jedan pucanj koji mu je prošao kroz ruku i stomak, a mladić je pobegao. Kasnije će se uspostaviti da je taj mladić Luka Bojović, koji je postao kriminalac poznat i van granica Srbije.

Iako se govorilo da se sprema osveta, izvesno je da je osujećena činjenicom da je Bojović u to vreme bio pulen Željka Ražanatovića Arkana. Kasnije, ovog događaja Divac je pričao: 

- To je njegov poraz, ne moj. Nikad ne bih pucao u nenaoružanog čoveka. Veoma držim do kodeksa. Sramota je to što je uradio, ali ga razumem, mnogo se uplašio - pričao je kasnije Divac.

Divac je ubijen ispred hotela „Putnik“ (sada „Tulip in“) u Novom Beogradu, 1995. godine. organizovan turnir "Beogradski pobednik". Zbog mrkog pogleda boksera Radovana Radusinovića, pucao je na njega i pobegao. Međutim, bokser je uzvartio i metak ga je pogodio s leđa. Preminuo je na mestu.

Po uzoru na Divca kasnije se pojavio još jedan momak sa novobegradskog asfalta Dejan Stojanović Keka. Tvrdi se da je on upravo i bio Kekin idol koji je napravio i surovi klan. Ipak, Keka je još nešto naučio iz Divčeve karijere – nikada nije lično učestvovao u konfliktima sa suparnicima. Stojanović je već decenijama na policijskim poternicama i niko ne zna odakle rukovodi narko-poslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega