ŽRTVE JE UBIJAO BRZO: Sretko Kalinić na suđenju otkrio “recept” smrti i čija je egzekucija trajala najduže!

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:37

SRETKO Kalinić, brutalni ubica iz „zemunskog klana“, ispričao je na suđenju u Beogradu da je svoje žrtve ubijao brzo, ali da je likvidacija Zorana Uskokovića - Skoleta trajala najduže.

ЖРТВЕ ЈЕ УБИЈАО БРЗО: Сретко Калинић на суђењу открио “рецепт” смрти и чија је егзекуција трајала најдуже!

Sretko Kalinić sa hrvatskim policajcima

On je u svojoj završnoj reči pred Specijalnim sudom 2015. ispričao detaljno njegov „recept“ smrti.

- Likvidacije beogradskog ološa u mojoj režiji traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mi je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta - naveo je Kalinić, koji je zbog serije počinjenih zločina osuđen na 40 godina zatvora.

U Skoletom filmskom ubistvu 27. aprila 2000. su, pored Kalinića, učestvovali i „zemunci“ Mile Luković Kum (takođe pucao), Nikola Bajić koji je vozio „audi smrti“, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Kao naredbodavac ovog ubistva bio je optužen bivši komandant „crvenih beretki“ Milorad Ulemek Legija, ali je presudom oslobođen ovih optužbi.

Kalinić je ubio je osmoricu ljudi u ukupno pet likvidacija. To su, pored ubistva Zorana Uskokovića Skoleta i njegovog telohranitelja Miloša Stevanovića, i ubistva Todora Gardaševića, Ivice Nikolića, Sredoje i Zorana Šljukića, Jovana Guzijana Cunera i Radeta Cvetića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)