"MOJ SIN NIJE JEDINI KRIVAC!" Oglasio se otac dečaka optuženog za smrt Maje Šljivančanin

Novosti online

12. 04. 2021. u 20:42

PORODICA maloletnog M. S. iz Beograda podnela je kotorskom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog iznošenja informacija iz sudskog procesa koji je zatvoren za javnost, a vezano za pomorsku nesreću prošlog leta u budvanskom akvatorijumu u kojoj je život izgubila Maja Šljivančanin.

МОЈ СИН НИЈЕ ЈЕДИНИ КРИВАЦ! Огласио се отац дечака оптуженог за смрт Маје Шљиванчанин

Foto V. L.

U tužilaštvu je potvrđeno da su pravni zastupnici porodice Savić podneli krivičnu prijavu zbog iznošenja tajnih podataka u medijima, čime je, kako tvrde iz te familije, ugrožen sudski proces i njihov maloletni sin unapred označen jedinim krivcem za pomorsku nesreću.

Tužilaštvu je dostavljen i obimni materijal od više desetina tekstova koje su proteklih godinu izlazili u crnogorskim i srpskim medijima.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je maloletni M. S. bio osuđen na meru nadozora od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje kotorskom Osnovom sudu. Pomorska nesreća dogodila se 11. jula prošle godine u moru između ostrva Sveti Nikola i plaže Jaz, kada je došlo do sudara morotnog čamca sa kabinom kojim je upravljalo M. S. i barke na kojoj je bila stradala Šljivačnanin, a kojom je upravljao Vladimir Stanišić.

Pravni zastupnici porodice okrivljenog odmah nakon nesreće podneli su krivičnu prijavu kotorskom Osnovnom tužilaštvu protiv Stanišića, tvrdeći da i on snosi krivicu za nesreću.

Kotorski tužilac je krivičnu prijavu odbacio, ali je Više državno tužilaštvo u dva navrata uvažavalo prigovor pravnih zastupnika i naložio tužiocu da nanovo ispita sve okolnosti nesreće.

Otac maloletnika, Milorad Savić dostavio je "Vijestima" saopštenje, u kojem navodi da se prvi put oglašava nakon tragične nesreće.

- Do sada se nismo u javnosti oglašavali, iako je porodica pretrpela i još uvek trpi nesvakidašni medijski linč, gde je moje dete unapred proglašeno jedinim krivcem, bahatim i neodgovornim. Prinuđeni smo da se oglasimo, jer više ne možemo da trpimo... Stanišić je u više navrata u medijima iznosio, i to dalje čini, netačne i informacije sa sudskog procesa, kome nije smeo po Zakonu o maloletnicima, ni da prisustvuje, a kamoli da iznosi informacije. Sudski proces je do sada bio zatvoren za javnost. Zato i tražimo da se sudski proces sada otvori i da se javnost napokon upozna sa svim detaljima. Sve to bi otvorilo javnosti drugačiju sliku o tome kako je došlo do pomorske nesreće - kazao je Savić.

Napisao je da još jednom upućuje iskreno saučešće porodici Šljivančanin.

Savić naglašava da je u javnosti takođe stvorena lažna slika o njemu kao nekon bahatom biznismenu, koji je dao milionsku vrednu jahtu svome maloletnom sinu, a aludirano je, kako kaže, i da je podmitio sudije...

- Niti sam milioner, niti biznismen, kako su me predstavili, niti imam neke kompanije, već radim poslednjih šest godina kao direktor u jednoj firmi. Takođe, nije reč ni o kakvoj jahti, već o motornom čamcu koji je star 20 godina i kupljen od makedonskog državljanina, a ne od Svetozara Marovića. Moj sin je imao dozvolu za upravljanje i proteklih dve godine, on me je tim čamcem vozio. On je bio iskusan i odgovoran. Niti konzumira alkohol, narkotike ili bilo šta nedozvoljeno, kako se želelo predstaviti... Nažalost, nesreća se dogodila. Međutim, Stanišić je bio taj koji je prekršio osnovno pravilo, a iz nama nepoznatih razloga osnovni državni tužilac protiv njega nije podigao optužnicu... Nas interesuje samo istina i to želimo da javnost zna - istakao je Savić.

Dodao je njegov sin i dalje prolazi kroz težak period, zbog čega je pod nadzorom psihoterapetuta.

- Niti želim da aboliram svoga sina, niti sebe kao roditelja, ali isto tako želim da istina izađe na videlo, da svi saznaju šta se dogodilo toga dana. I da svi odgovoramo za svoju krivicu. Moj sin i njegovi prijatelji su odmah nakon nesreće, što javnost ne zna, skočili i krenuli u pomoć. Mnogo je takvih detalja, koji bi, ukoliko sudski proces bude otvoren, javnost saznala, a ja ih ne želim otkrivati. Međutim, ako se bude nastavilo sa ovakvom medijskom hajkom, bićemo prinuđeni da predočimo sve dokaze koji se vešto izbegavaju od druge strane izneti u javnost - kazao je Savić.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)