DETALJI UŽASA U NIŠU: Bračni par držao kao roba poznatog lekara

Novosti onlajn

16. 03. 2021. u 19:25

MUŠKARAC za koga se sumnja da je žrtva trgovine ljudima, zbog čega je uhapšen bračni par N.N. i D.P. iz Niša je poznati lekar J.G.

ДЕТАЉИ УЖАСА У НИШУ: Брачни пар држао као роба познатог лекара

Foto: Depositphotos

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, protiv njih je doneta naredba o sprovođenju istrage zbog osnova sumnje da su izvršili ovo krivično delo kao saizvršioci.

- Kako je navelo tužilaštvo, njih dvoje su od marta 2019. do marta ove godine, primenom sile i pretnje držali lekara u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, tako što su ga primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac kako bi im ga davao – navelo je tužilaštvo.

Međutim, Nišlije koje dobro poznaju lekara kažu da je J.G u potčinjenom položaju u odnosu na N.N. bio i duže vreme od onog za koje se tereti.

- To traje godinama, oni su jako dobri prijatelji, vrlo često su bili zajedno i uvek je izgledalo da N.N. u odnosu na lekara ima naredbodavni stav. Ne znamo zbog čega bi ovaj čovek, koji je izuzetan lekar specijalista, koji je obavljao rukovodeće poslove u niškog Kliničkom centru, dozvoljavao da se taj muškarac prema njemu tako ponaša.

On je bio ugledan čovek, sa porodicom i potpuno je neobjašnjivo kako se našao u takvom položaju – navode izvori upoznati sa ovim slučajem.

Kako se saznaje, policija se zainteresovala za ovaj slučaj na osnovu saznanja da je J.G. u sve težem položaju, te da je izgleda žrtva prijatelja.

- Oštećeni je toliko bio emotivno i psihički povređen, da se čak sve vreme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljem. Izgledalo je da više brine za njega nego za sebe – kažu naši izvori.

- Tužilaštvo je saopštilo da je Viši sud na njihov predlog osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana radi sprečavanja uticaja na svedoke, činjenice da je za navedeno delo propisana kazna zatvora preko deset godina a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)