JEZIV SLUČAJ U NIŠU: Par uhapšen zbog sumnje da su muškarca tretirali kao svog roba - naterali ga da živi na ulici, oduzimali mu novac

J.Ćosin

16. 03. 2021. u 16:38

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv N. N. i D. P. iz Niša zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba, a sud im je odredio pritvor.

ЈЕЗИВ СЛУЧАЈ У НИШУ: Пар ухапшен због сумње да су мушкарца третирали као свог роба - натерали га да живи на улици, одузимали му новац

Foto: D.N.

Sumnja se da su ovo dvoje okrivljenih od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali ošštećenog J. G. u ucilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, navodi se u informaciji tužilaštva.

Oni su, kako dodaje tužilaštvo, J. G. primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao.

N. N. i D. P. se terete za krivično delo trgovina ljudima kao saizvrššioci.

Na predlog tužilaštva Viši sud u Nišu je okrivljenima odredio pritvor do 30 dana, u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati, kao i jer je za pomenuto krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

Kako saznajemo, J. G. je bio ugledan lekar i obavljao je rukovodeće poslove u niškom Kliničkom centru i potpuno je neobjašnjivo kako se našao u takvom položaju prema N. N. koji mu je važio za prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)