ZA BAHATOST TRAŽE MAKSIMALNU KAZNU: Podignuta optužnica protiv Nemanje S. (20) iz Beograda koji je u Nišu pregazio dve osobe

J. Ć.

02. 03. 2021. u 20:00

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu podnelo je sudu optužni predlog protiv Nemanje S. (20) iz Beograda, kome se na teret stavlja da je 4. januara vozeći "audi", na Bulevaru Medijana izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

ЗА БАХАТОСТ ТРАЖЕ МАКСИМАЛНУ КАЗНУ: Подигнута оптужница против Немање С. (20) из Београда који је у Нишу прегазио две особе

Foto Privatna arhiva/ J. Ćosin

Narednih dana očekuje se da sud potvrdi optužnicu ili da je vrati na eventualnu dopunu, nakon čega će biti zakazan i početak suđenja Nemanji S., koji se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Niš.

- Osnovno javno tužilaštvo predložilo je sudu da se optuženom izrekne maksimalna kazna od osam godina zatvora i da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Predloženo je i da se Nemanji S. produži pritvor, o čemu će odlučivati sud - kaže portparol Osnovnog javnog tužilaštva Ivan Marković.

Nesreća se desila 4. januara oko 21 sat u blizini niškog "Vodovoda", kada je "audi", kojim je, kako se tvrdi, upravljao Nemanja S., pri velikoj brzini izleteo sa kolovoza. Tom prilikom je izgubio kontrolu nad vozilom i na trotoaru pokosio pešake. Telo malog Andreja preletelo je preko ograde "Vodovoda", dok je Ilić, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje. Dečak je preminuo na licu mesta, dok je Ilić podlegao povredama sat kasnije u Kliničkom centru u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati