NOVI DETALJI DRAME U VRNJAČKOJ BANJI: Policija imala šta da vidi kada je pretresla stanove napadača

G. Ć.

12. 02. 2021. u 12:03

EFIKASNOM i brzom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji uhapsili su S.Đ. (32) iz Kraljeva neposredno nakon što je, kako se sumnja, u četvrtak uveče u vrnjačkom Novom Selu pucao na policajce pokušavajući da im pobegne ukradenim „audijem“ koji je vozio S.B. (35), takođe iz grada na Ibru.

НОВИ ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Полиција имала шта да види када је претресла станове нападача

Foto: MUP

Policijska patrola je, naime, u Vrnjačkoj Banji pokušala da zaustavi „audi“ u kome su se nalazili osumnjičeni, ali su se oni, oglušili o naređenje da se zaustave i pobegli, da bi posle nekoliko kilometara prave filmske potere, u Novom Selu sleteli su sa puta.

KAKO nezvanično saznajemo, pomenuti „audi“ je pre nekoliko dana ukraden u Lučanima, a potom je nedavno primećen u jednom selu kraljevačkog kraja u kome su dvojica muškaraca uz pretnju pištoljem opljačkali prodavnicu odnevši tridesetak hiljada dinara.

Od izvora bliskog istrazi takođe saznajemo da su uhapšeni muškarci od ranije poznati policiji po sitnijim krađama i razbojništvima.

S.Đ. se sumnjiči da je tada ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika, dok je S.B. ušao u obližnje dvorište, seo u otključani „pasat“ i ključevima koji su bili unutra startovao vozilo, pokušavajući da pobegne sa svojim saučesnikom. Policijsko vozilo im je, međutim, preprečilo put, a oni su ponovo sleteli u kanal. Tu su konačno i uhapšeni.

Pretresom stana i drugih prostorija S.B. pronađena je manja količina droge, dok su u stanu S.Đ. pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela. Policija će ukradeni „pasat“ vratiti vlasniku, dok su „audi“ i pronađeni predmeti, uz potvrdu, oduzeti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. S.Đ. se sumnjiči da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a S.B. za krađu vozila i posedovanje narkotika.

Obojica će, uz krivičnu prijavu, i u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)