KRVAVA GENETIKA VELJE NEVOLJE: Belivukov otac bombom razneo sebe, njegovu majku i babu, devetogodišnji Veljko čudom preživeo masakr!

Novosti online

09. 02. 2021. u 20:38

NEBOJŠA Belivuk, otac Veljka Belivuka, počinio je masakr pre tačno 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu.

КРВАВА ГЕНЕТИКА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Беливуков отац бомбом разнео себе, његову мајку и бабу, деветогодишњи Вељко чудом преживео масакр!

Foto: N. Fifić

Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, svoju suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povređeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dete. Oni su čudom preživeli razornu eksploziju, koja je demolirala čitav stan.

- Teška tragedija dogodila se u stanu porodice Belivuk, na 16. spratu zgrade. U eksploziji ručne bombe poginuli su Nebojša Belivuk, njegova supruga Branka i njena majka, dok su teško povređeni tast Ratko i svastika Dragana - pisale su novine pre 26 godina.

Kako su naveli, pozivajući se na izvore iz istrage i komšije, strahovit prasak se začuo oko 19 sati.

- Pomislio sam da se otkačio lift. Istrčao sam iz stana i ugledao stravičan prizor. Vrata stana Belivuka bila su kompletno sa okvirom razvaljena. Iz njihovog stana kuljali su vatra i dim, čuli su se jauci i zapomaganje - ispričao je jedan komšija medijima.

Stanari ove zgrade i dan-danas se sećaju tragedije. Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju... Kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku....

FOTO: Ata images

Veljko Belivuk je najpre bio navijač "Rada", a potom je rešao u navijačku grupu "Janjičari", koju je posle pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u "Principe". Navijačka grupa mu je služila kao paravan za različita krivična dela, među kojima su i ona najmonstruoznija - otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja