MASOVNA TUČA MIGRANATA KOD KIKINDE: U Prihvatnom centru sevali noževi i ašovi, dvojica zadržana u bolnici

R.Š.

08. 02. 2021. u 09:57

Grupa od desetak migranata potukla se u nedelju popodne u Prihvatnom centru kod Kikinde, a dvojica od njih zadobila su teže telesne povrede i nalaze sa ne lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi. Najteže je povređen A.R. (34) iz Bangladeša koji je operisan u ponedeljak i nalazi se na Intezivnoj nezi.

МАСОВНА ТУЧА МИГРАНАТА КОД КИКИНДЕ: У Прихватном центру севали ножеви и ашови, двојица задржана у болници

Foto: J.Bekić

- Pacijent je primljen sa raskotinama trhuba, operisan je i zbrinut na Interzivnoj nezi. Njegovo stanje je stabilno. Drugi pacijent ima povrede po leđima, manje ozbiljne od prvog pacijenta, i on se nalazi na odeljenju hirurgije. I njegovo stanje je stabilno – saznali smo u Opštoj bolnici u Kikindi.

Ostali učesnici uče koji su zadobili lakše povrede po telu u vidu posekotina i ogrebotina pušteni sui z bolnice nakon ukazane lekarske pomoći.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su ovaj događaj, ali nisu davali druge zvanične informacije o ovoj tuči, iako je patrola policije i u ponedeljak rano popodne bila u Prihvatnom centru. Zbog manjka zvaničnih infromacije nije sasvim jasno čime je tačno povređen A.R. iz Bangladeša. Najverovatnije je u pitanju nož, jer su se, prema nezvaničnim informacijama, migranti tukli hladnim oružjem i alatkama.

Foto: R.Š.

Objekat za smeštaj azilanata nalazi na periferiji Kikinde, na imanju i u upravnoj zgradi nekadašnjeg Poljoprivrednog preduzeća "29. novembar" i u njemu trenutno borave državljani Bangladeša, Sirije, Alžira, Irana. Kapacitet centra je 250 lica, ali u njemu skoro uvek ima više osoba. Tamo sada preteeno žive samci, dok je ranije bilo i porodica.

ČESTI SUKOBI

Prihvatni centar za migrante u Kikindi otvoren je 2017. godine i ovo nije prva tuča u ovom objektu. Ozbiljni sukobi sa težim posledicama događaju se skoro svake godine, pa je tako pre dve godine jedaan Iranac nožem ranio državljanina Bangladeša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!