BIVŠU DEVOJKU UBO NOŽEM 39 PUTA: Osuđen Dušan iz Koceljeve zbog svirepog ubistva

V.M.

01. 02. 2021. u 10:51

Veće Višeg suda u Šapcu kojim je predsedavala sudija Mirjana Pajtić osudila na četrdesetogodišnju robiju Dušana P. iz Koceljeve zbog teškog ubistva na svirep i podmukao način devetnaestogodišnje devojke Violete Jošić u selu Batalage, kod Koceljeve, prošle godine početkom oktobra.

БИВШУ ДЕВОЈКУ УБО НОЖЕМ 39 ПУТА: Осуђен Душан из Коцељеве због свирепог убиства

Foto: Fejsbuk

Advokat porodice Jošić, Dušan Pašić, kaže da je “kazna maksimalna po starom zakonom koji je važio u vreme kada je učinjeno ovo teško krivično delo”.

- Kao pofesionalac sam zadovoljan, jer je dosuđenja najveća moguća kazna, ali otac, sigurno, nije – rekao nam je, kroz suze, advokat Pašić.

Otac devojke, Dragiša J., rekao nam je da za njega nije odgovarajuća kazna za onoga ko je ugasio život njegovoj jedinici.

- Mog deteta nema, ne može se povratiti, a, po meni, odgovarajuća robija bi bila doživotna -ističe Jošić.

Javnost, ne samo u Batalagama I Koceljevi, kaže advokat Pašić, “žestoko je osudilo ovaj krvavi pir i zločin nad nedužnom devojkom pred kojom je tek bio život”. U rodnom selu je natpis “Živi, vilo” samo jedan od onih, uz brojne uspomene i sećanja na tu izutetnu, časnu, poštenu, lepu i dobru devojku.

Podsetimo, kako je tada pisao naš list, “ osumnjičeni je ujutru došao kod Violete kući i rekao njenom ocu Dragiši da je došao da je iznenadi. Ne sluteći šta je naumio, Dragiša mu je rekao da je devojka radila treću smenu i da se još nije vratila sa posla, te da može da je sačeka u njenoj sobi”.

Kada je Violeta došla kući, otišla je u svoju sobu i ubrzo su se začuli jauci. Uspaničeni otac je, začuvši galamu i zapomaganje, pozvao komšije i oni su nesrećnu devojku smestili u automobil i povezli u Dom zdravlja u Koceljevi.

Dušan je, noseći nož kojim je izbo Violetu, čak seo u isti automobil i zajedno sa žrtvom i njenim najbližim se odvezao do zdravstvene ustanove. Kada su stigli do Doma zdravlja, s obzirom da živi u blizini, on je mirno odšetao do svoje kuće i tamo ostavio krvav nož na stolu.

Kada je to video, njegov otac je pozvao policiju koje je ubzo stigla, a osumnjičeni se nije opirao hapšenju… Sumnja se da je Dušan ubo nožem 39 puta, a 29 rana je bilo u vrat!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)