REKAO DA JE U ŠOKU I DA NE ZNA ZAŠTO GA OPTUŽUJU: Mika Aleksić odbio da odgovara na pitanja o zlostavljanju Milene i Ive!

Novosti online

27. 01. 2021. u 20:37

MIROSLAV Mika Aleksić (69), reditelj i vlasnik škole glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu nije želeo da odgovara na konkretna pitanja o teškim optužbama za koje se tereti.

РЕКАО ДА ЈЕ У ШОКУ И ДА НЕ ЗНА ЗАШТО ГА ОПТУЖУЈУ: Мика Алексић одбио да одговара на питања о злостављању Милене и Иве!

Foto: Printscreen

Reditelj je izneo samo kratku odbranu, ali nije želeo da govorio o pojedinostima.

- Aleksić je govorio šturo i uopšteno. Rekao je da generalno nije kriv, da nikada nijednu učenicu nije seksualno zlostavljao, da je u šoku i da ne zna zbog čega ga devojke posle toliko godina optužuju - otkriva izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, odbrana Miroslava Aleksića svela se na nekoliko rečenica u kojima on samo negira ono što mu je stavljeno na teret.

- Svako ko je uhapšen i osumnjičen, a potom izveden pred tužilaštvo, ima zakonsko pravo da odbranu iznese ili da se brani ćutanjem. Aleksić je uradio „nešto između“. Naime, uobičajeno je da onaj ko odluči da se brani od optužbi, naročito kada su one ovako teške, detaljno govori o tome šta se događalo, kakve je odnose imao sa učenicama i da, u prilog svoje nevinosti, govori o pojedinim detaljima koji bi mogli da mu pomognu kao dokaz tokom postupka, odnosno da potvrde njegovu nevinost - objašnjava izvora.

Foto: Youtube/Printskrin

Reditelj, prema njegovim rečima, o detaljima nije želeo da priča.

- Odlučio je da ukratko negira sve što mu je stavljeno na teret. Odmah je rekao i da ne želi u ovoj fazi da odgovara na pitanja koja bi mu bila postavljena - dodaje naš sagovornik i objašnjava da je uobičajena procedura tokom saslušanja da posle neometanog iznošenja odbrane tužilaštvo, ali i advokati postavljaju pitanja.

NAKNADNO IZJAŠNJENJE

TRI devojke koje su do sada saslušane detaljno su opisivale kako je funkcionisala Aleksićeva škola glume i kako je zloupotrebio njihovo poverenje i seksualno ih zlostavljao.

- Odbranom koju je osumnjičeni izabrao praktično ništa nije pojasnio, ali se zvanično nije branio ćutanjem - kaže izvor i objašnjava da Aleksić naknadno može da zatraži da iz Centralnog zatvora ponovo bude doveden u tužilaštvo i da naknadno progovori o svim optužbama.

On je uhapšen 17. januara, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

- Iznošenje odbrane, posle koje mu je sud odredio pritvor do 30 dana, trajalo je kratko, za razliku od saslušanja tri oštećene, među kojima su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje je trajalo satima. NJima su pitanja postavljali i zamenik tužioca, njihovi zastupnici i branilac Miroslava Aleksića - kaže on.

NASTAVLJA SE PRIKUPLJANJE DOKAZA - IVAN ZARIĆ I BILJANA MAŠIĆ SVEDOCI

Saslušanje svedoka u istrazi protiv Aleksića trebalo bi da bude nastavljeno krajem nedelje, kada bi iskaze trebalo da daju i ostale devojke koje su ga prijavile, a potom će u tužilaštvo biti pozvani svedoci, među kojima su zaposleni u školi, njegova supruga Biljana Mašić i glumac Ivan Zarić.

- Devojka koja je poslednja prijavila profesora glume biće neuropsihijatrijski veštačena pre saslušanja, s obzirom na svoje godine, ali i kratak vremenski razmak u kom se sve dogodilo - kaže izvor iz istrage.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Srbijo Zuta kuco

27.01.2021. 22:47

Osumnjiceni ne treba da iznosi nikakvu odbranu. Citav clanak je imbecilan. Osumnjiceni moze da da izjavu a ne mora. Na tuzilastvu je da dokazuje krivicu. Osumnjiceni ne mora da dokazuje NISTA. Podrska Miki. Bio sam u slicnoj poziciji i znam kako je biti neosnovano optuzen. Bio sam osumnjicen, pracen i prisluskivan i na kraju se ispostavilo da me je optuzio ljubomorni beznadezno zaljubljeni homoseksualac. Vec sam se obratio Mikinom advokatu i ponudio da svedocim u njegovu korist. Zar vam nije cudno da i pored toga sto je Mika u pritvoru roditelji dovode decu u njegovu skolu jer ne veruju u tacnost optuzbi? Prestanite linc nevinog coveka. Da, nevinog jer postoji pretpostavka nevinosti.

buki

28.01.2021. 01:46

@Srbijo Zuta kuco - Nećemo dozvoliti da zbog takvih kao Miroslav, vi i vama slični, Srbija zaista postane žuta kuća. Samo hrabro deco, jer ovaj i drugi monstrumi ne smeju ostati na slobodi, kako zbog onog što su vam učinili, tako i zbog druge dece kojoj preti opasnost.

Čiko

28.01.2021. 08:17

@Srbijo Zuta kuco - Uzevši u obzir sve sto sam čuo, tj pročitao prilično sam siguran da ovom čoveku pakuju nešto što nije uradio. Mogi i da obrazložim, ako nekog zanima.