MALOLETNIKU OSUMNJIČENOM ZA SILOVANJE DEVOJČICE (11) ODREĐEN PRITVOR: Preti mu sledeća kazna

Novosti online

27. 01. 2021. u 19:31

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prethodno su podneli krivičnu prijavu protiv četrnaestogodišnjeg mladića zbog sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i silovanje.

МАЛОЛЕТНИКУ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА СИЛОВАЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ (11) ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Прети му следећа казна

Foto: MUP

Maloletniku (14) koji je u nedelju uhapšen i protiv kojeg je podneta krivična prijava pod sumnjom da je tog dana na Ada Huji u Beogradu počinio razbojništvo i seksualno napastvovao devojčicu od 11 godina, određen je pritvor do 30 dana.

Ukoliko se dokaže da je počinio delo seksualnog zlostavljanja, kako kaže advokat Željko Pavlović, s obzirom na to da se radi o mlađem maloletniku, on može da dobije samo vaspitnu meru, a najstroža je vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine.

Kako je u nedelju uveče saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, podneli su krivičnu prijavu protiv mladića (14), zbog sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i silovanje.

- Sumnja se da je on, oko 18 časova na keju na Adi Huji, uz pretnje, napao dve maloletne osobe ukrao im mobilni telefon i blutut zvučnik, nakon čega je, jednu od oštećenih, seksualno napastvovao. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom sudu- navdeno je tada u saopštenju MUP-a.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da slučaj vodi Odeljenje za maloletnike i da je ovom maloletniku određen pritivor do 30 dana.

U ovom slučaju primenjuje se Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti malolenih lica. Advokat objašnjava da je u krivičnopravnom smislu dete do 14 godina i da ono ne može biti odgovorno.

- Maloletnik je od 14 do 18 godina, s tim da je mlađi maloletnik od 14 do 16 a stariji maloletnik od 16 do 18 godina. Ako je u pitanju mlađi maloletnik, kao što je ovde slučaj, ako se dokaže da je kriv, može mu se izreći samo vaspitna mera. Znači, nema maloletničkog zatvora, a kao najteža vaspitna mera je upućivanje u vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine- kaže Pavlović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!