POLICIJA POTVRDILA SAZNANJA "NOVOSTI": Rasvetljena krađa u kovid bolnici u Kruševcu

S. Babović

27. 01. 2021. u 14:12

POLICIJA se upravo oglasila saopštenjem u kojem je potvrdila ranije objavljena saznanja „Novosti“ o rasvetljenoj teškoj krađi u KOVID bolnici u Kruševcu.

ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА САЗНАЊА НОВОСТИ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу

Foto: S. Babović

Pripadnici MUP, kako se navodi, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, rasvetlili su krivično delo i uhapsili Kurševljanina Branislava I. (41)kod koga su pronašli deo ukradene opreme.

- On se sumnjiči da je, od 17. do 27. decembra prošle godine, iz magacina Kovid-bolnice ukrao uređaje za daljinski monitoring pacijenata, čija se vrednost procenjuje na oko 6,2 miliona dinara.-Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, B. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Kako su „Novosti“ već objavile, krađa devet telemedicinskih uređaja iz magacina prijavljena je 12.januara,a prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, osumnjičeni je nakon krađe deo opreme sakrio u neposrednoj blizini Novog groblja u Kruševcu. Više detalja biće poznato tokom istrage koje će voditi kruševačko tužilaštvo.Tragovi obijanja pre dve nedelje nisu primećeni.

KOVID bolnica u Kruševcu je pod ingerencijom Kliničkog centra Niš,a počela je sa radom 20.decembra.

Dan kasnije primljeni su i prvi pacijenti. Specijalizovana ustanova za lečenje obolelih od virusa korona sa teškom i srednjeteškom kliničkom slikom opremljena je sa modernom dijagnostikom i aparatima, a ima i 150 respiratora i monitora za praćenje životnih parametara.

U funkciji su i rengen aparati stabilnog i mobilnog tipa, aparati za dijalizu,EKG uređaji. U bolnici je prema posldnjim inforacijama na lečenju 79 pacijenata, a kod njih 57 potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!