NOVI UDAR NA SRBE U PEĆI: Bačević došao da izvadi lična dokumenta, pa uhapšen zbog navodnog ratnog zločina

Novosti online

22. 12. 2020. u 13:28

SRBIN Svetomir Bačević uhapšen je danas u opštini Peć, na Kosovu i Metohiji, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

НОВИ УДАР НА СРБЕ У ПЕЋИ: Бачевић дошао да извади лична документа, па ухапшен због наводног ратног злочина

Foto AP

Reč je raseljenom licu koje živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć.  Bačević je danas došao na Kosovo i Metohiju kako bi izvadio lična dokumenta, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je po saznanju o ovom događaju obezbedila branioca Svetomiru Bačeviću i pratiće njegov slučaj i postupanje prema njemu.

Najoštrije osuđujemo još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u kojoj se postojanje nekakvih tajnih spiskova osumnjičenih za navodne ratne zločine koristi kao mehanizam za pritisak na srpski živalj.

Po sredi je novi udar na Srbe u južnoj pokrajini, a poslednjih godina na meti prištinskih institucija posebno su se našli povratnici i povratničke porodice.

To nedvosmisleno svedoči da u Prištini ne postoji spremnost niti volja za omogućavanje mirnog i bezbednog povratka raseljenih Srba sa KiM i da Srbi očigledno nisu dobrodošli.

Ističemo da ovo nije prvi put da se povratnici na Kosovo i Metohije suočavaju sa ovakvom vrstom ugrožavavanja bezbednosti i integriteta, a da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni u ovakvim akcijama bili nevini. Jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija jeste da se Srbi na Kosovu i Metohiji drže u stalnom stanju straha i neizvesnosti - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)