LJUBOMORA MU POMUTILA RAZUM: Podignuta optužnica protiv Predraga Gnjidića za dvostruko ubistvo

S. KOSTIĆ

18. 11. 2020. u 12:32

VIŠE javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Predraga Gnjidića (53) iz Šida, zbog sumnje da je ubio suprugu Branislavu Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida.

ЉУБОМОРА МУ ПОМУТИЛА РАЗУМ: Подигнута оптужница против Предрага Гњидића за двоструко убиство

Foto privatna arhiva

Prema optužnici, on se tereti za teško ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti, potvrđeno je "Novostima" iz Višeg suda, gde je stigla optužnica.

Zločin se, polovinom maja ove godine, u OŠ "Sava Šumanović" u Erdeviku, dogodio najverovatnije zbog ljubomore. Tog jutra Predrag je došao u školu gde je njegova supruga Branislava bila direktorka, a Miroslav njen vozač, za kojeg se spekulisalo da su više godina bili u ljubavnoj vezi, i rafalom iz automatske puške ubio oboje.

- On je došao u školu jer je znao da će tu zateći Branislavu i Miroslava. Najpre se spustio u prostoriju domara, gde je zatekao Bojića kako sedi sa Brankom Matijevićem i započeo rafalnu paljbu, na sreću ne povredivši domara. A zatim se popeo na sprat, gde je u kancelariji za stolom sedela Branislava, a onda i u nju ispalio nekoliko metaka - kaže naš izvor blizak istrazi.

PREDAO SE

POSLE krvavog zločina, Predrag je krenuo prema kolima kojima se dovezao. Na izlazu iz školskog dvorišta, međutim, već ga je čekao policajac, koji mu je rekao da odloži oružje i da se preda, što je on i uradio.

Da je bilo nesuglasica u braku Gnjidića, potvrdila je za medije Branislavina majka Olgica, koja je rekla da joj se ćerka vratila tri dana pre krvavog pira.

Foto privatna arhiva

- Bili su u braku 24 godine, dugo je trpela psihičko nasilje, maltretirao je i nju i decu. Ona se povlačila u sebe, mnogo je radila da bi sačuvala mir u kući. Bojić joj se s vremenom dopao, shvatila je da može da ima drugačiji život - ispričala je majka Olgica dan posle zločina.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)