SVEDOCI ISPITIVANI ČETIRI SATA: Nastavljeno suđenje za ubistvo u niškom Beverli Hilsu, saslušana i dva policajca

J.Ćosin

04. 11. 2020. u 17:33

PUNA četiri sati trajalo je saslušanje u svedoka sredu u Višem sudu u Nišu na glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv Darka M. (33) optužbom da je 20. novembra prošle godine u elitnom naselju Beverli Hils oko 17 časova, hicima iz vatrenog oružja usmrtio Miloša Radojkovića (25) , zvanog Rebro, iz sela Tešica kod Aleksinca.

СВЕДОЦИ ИСПИТИВАНИ ЧЕТИРИ САТА: Настављено суђење за убиство у нишком Беверли Хилсу, саслушана и два полицајца

Foto: J.Ćosin

Najpre je saslušan Darkov i Milošev zajednički prijatelj, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. On je rekao das u Darko i Miloš dugogodišnji drugari, da ih poznaje duže od deset godina i da su se oni uvek lepo slagali.

- Putevi su im se razišli kada su se oženili i dobili decu, a to nema veze sa navodnom Darkovom paljevinom automobila koja se Milošu stavlja na teret. Policija je Miloša označila kao počinioca to dela, ali on mi je rekao da nije zapalio Darkov auto i ja mu verujem, kao is vi mi. Zato sam im, u dve odvojene posete u zatvoru, obojici savetovao da treba da se pomire – rekao je svedok A.K.

Pored njega, saslušana su i dva policijska službenika, koji su toga dana radili na ovom slučaju. Najviše pitanja za njih imala je upravo odbrana osumnjičenog.

Njegovi advokati želeli su, između ostalog, da znaju zašto je Darku uziman DNK tokom saslušanja u policiji, kada to već postoji u bazi podataka, zatim, ko je naložio da se pregladaju video kamere i zašto nije uzet uzorak sa ručice motora koji je kobnog dana bio u dvorištu ubijenog. Nastavak suđenja zakazan je za 4. decembar.

Foto: J.Ćosin

 

Podsetimo, ubistvo se, pre godinu dana,dogodilo usred bela dana, kada je oko 5 sati Radojković motorm došao iz grada da supruzi, koja je bila u drugom stanju i detetu donese kolače. Posle nekoliko minuta, kranuo je nazad ka gradu, jer je žurio, kada se na pragu svoje kuće suočio sa ubicom koji ga je čekao ispred i odmah prosuo po njemu paljbu. Ispaljeno je preko deset hitaca od kojih su dva bila smortonosna po Miloša. Pogođen je dok je pokušavao da pobegne ka garaži ka garaži u kojoj mu je bio parkiran automobil.

Foto: J.Ć.

 

Sumnja je, međutim, pala na Miloševog druga Darka M. sa kojim je Miloš imao razmirice u poslednje vreme, a kojeg je policija uhapsila dva dana nakon Miloševog ubistva. Da je umešan u ovaj zločin, policija je posumnjala jer je njmu krajem juna prošle godine zapaljen automobil “mercedes”, a osumnjičeni za to delo bio je upravo ubijeni Miloš Radojković, protiv kogjeg se pred Osnovnim javnim tužilaštvom vodio postupak, a koji je uhapšen pošto je na kanti sa benzinom koja je ostavljena pored olupine, pronađen njegov DNK.

Foto J.Ć./Fejsbuk

 

Nezvanično se saznaje da su Mitić i Radojković kontaktirali preko zajedničkih prijatelja, te da je navodno Darko tražio da Rajković plati odštetu za zapaljeni “mercedes” i da se pomire. Radojković je navodno to obećao, ali nikada nije ispunio pa se pretpostavlja da je Darko odlučio da stvar uzme u svoje ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024