SRAMNO MALA KAZNA RAKOČEVIĆU: Brat poginulog vozača GSP-a kaže da je presuda onome ko je izazvao nečiju smrt morala biti stroža

S. J. M.

03. 11. 2020. u 09:07

ADAM Rakočević, koji je u februaru u Zemunu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač GSP Bojan Perać, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu prvostepenom presudom na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva meseca zatvora.

СРАМНО МАЛА КАЗНА РАКОЧЕВИЋУ:  Брат погинулог возача ГСП-а каже да је пресуда ономе ко је изазвао нечију смрт морала бити строжа

Foto V. N.

U ovu kaznu mu je uračunata kazna od dve i po godine zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, tri meseca zatvora za držanje narkotika i šest meseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja, koju je on inače nakon nagodbe sa Trećim tužilaštvom izdržavao u kućnom zatvoru i prekršio te noći kad je izašao napolje i izazvao udes.

Foto privatna arhiva

Sud je Rakočeviću izrekao i pet godina zabrane vožnje i produžio mu pritvor.

Kako je objasnio sudija Bojan Mišić, odmeravajući olakšavajuće i otežavajuće okolnosti izmerili su odluku i doneli zakonitu u pravednu presudu.

Izricanju presude prisustvovao je brat preminulog Bojana, Boris Perać. On je prokomentarisao da je presuda od dve i po godine za nečiju smrt smešna i tragična.

- Čovek je sve prekršio što je mogao, pobegao je iz kućnog zatvora, prošao je kroz crveno svetlo, vozio je brže od dozvoljenog i to pod dejstvom marihuane.

Pokušao je i da pobegne, ali je odmah uhapšen. Jasno mi je da mog brata ništa neće vratiti, ali to nije izgovor za ovako smešnu kaznu - kazao je Boris Perać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna