DETE JE VRIŠTALO I MOLILO DA GA NE TUČE: Oglasilo se Ministarstvo prosvete povodom incidenta kada je muž učiteljice pretukao đaka

Novosti online

15. 10. 2020. u 17:40

POVODOM nasilja u izdvojenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug učiteljice napao učenika na času oglasilo, se i Ministarstvo prosvete koje je ovaj slučaj okarakterisalo kao "težak incident", a protiv odgovornih pokrenulo postupak.

ДЕТЕ ЈЕ ВРИШТАЛО И МОЛИЛО ДА ГА НЕ ТУЧЕ: Огласило се Министарство просвете поводом инцидента када је муж учитељице претукао ђака

Foto: P. Milošević

Iz Ministarstva su u odgovoru za "Blic" istakli da su po prijavi prikupljeni svi neophodni podaci, te da su i preduzete mere u skladu sa zakonskim propisima.

- Nakon prikupljenih informacija, nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad. Zaposlenom koji je prekršio mere bezbednosti i dozvolio ulazak trećeg lica na čas, koje je potom izvršilo nasilje, izrečene su zakonske mere i u toku je disciplinski postupak - naveli su za "Blic" iz Ministarstva.

Međutim, nije poznato ko je zaposleni koji je prekršio mere bezbednosti, da li je reč o domaru, školskom policajcu, direktoru ili učiteljici čiji je suprug ustvari napadač.

Ništa od ovoga, kao ni o detaljima incidetna, nismo mogli da saznamo u samoj školi, s obzirom na to da nismo uspeli da dođemo do direktorke te škole.

Kako saopštava Ministrstvo - s obzirom na to da je napadnuto dete ometeno u razvoju i pripadnik romske nacionalnosti, tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja je u skladu sa procedurom utvrdio činjenično stanje i preduzeo potrebne mere zaštite deteta.

U narednom periodu, Ministarstvo će, dodaju, pratiti primenu svih izrečenih mera zaštite u školi.

Ministarstvo, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, uputilo je molbu i svima da odgovorno pristupe slučaju jer je nasilje izvršeno nad maloletnim licem.

Šta se dogodilo

Incident se 8. oktobra dogodio u izdvojenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug jedne učiteljice napao učenika i to na času.Kako su prenele "Info vranjske", prema prvim informacijama suprug učiteljice M. S. uleteo je u učionicu i istukao dete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, dok je ono vrištalo i molilo da ga ne tuku.

Učiteljica je, kako se navodi, sve vreme bila po strani i ni na koji način nije reagovala, već je, kako kažu, tek "posle časova počela da plače".

Zbog pomenutog incidenta, iz Surdulice za Masuricu je došla direktorka škole Jasmina Blagojević, a na lice mesta je izašla i policija, pišu "Info vranjske".

Sa direktorkom Blagojević stigao je pedagoški asistent koji je razgovarao sa roditeljima koji su bili vidno uznemireni.

Sama direktorka Blagojević nije želela da komentariše celu situaciju, navodi ovaj portal.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)