SMRT ADVOKATA TRAVICE PREKIDA SUĐENJE: Obustavlja se postupak protiv Ranka Bezara, optuženog za pokušaj ubistva novosadskog pravnika

Lj. P.

13. 10. 2020. u 08:30

ZBOG iznenadne smrti novosadskog advokata Branislava Travice (44), sudski postupak koji se vodi protiv Ranka Bezara za pokušaj ubistva ovog pravnika, kako saznajemo, biće obustavljen.

СМРТ АДВОКАТА ТРАВИЦЕ ПРЕКИДА СУЂЕЊЕ: Обуставља се поступак против Ранка Безара, оптуженог за покушај убиства новосадског правника

Branislav Travica

U ovom sudskom postupku Travica je bio i svedok i oštećeni, a njegov punomoćnik treba sudu da dostavi umrlicu.

Bezar je optužen da je 26. januara prošle godine u Sremskoj Kamenici, u srednje alkoholisanom stanju, pokušao da ubije advokata Travicu, koji u blizini njegove kuće ima vikendicu. Poslednje ročište je održano 28. septembra, kada je branilac optuženog ponovo tražio izuzeće sudskog veća i sudije, ali i predsednika Višeg suda.

Bezar je na početku suđenja, osporavajući optužnicu i ističući da nije kriv, kazao da nije imao lošu nameru kada je poneo pištolj od kuće, jer je, kako je tvrdio, oružje hteo da pokaže komšiji kako bi mu ovaj pomogao da nađe kupca.

Advokat Travica je, međutim, naveo da je optuženi Bezar izneo niz neistina u dokaznom postupku, i izjavio da mu je okrivljeni iznenada prišao na dva ili tri metra i zavukao je ruku pod jaknu, uperio cev prema njemu, i nije ništa rekao.

- Ja sam se u tom trenutku okliznuo, čuo sam zvuk obarača i udarača - izjavio je tada Travica. - Uhvatio sam ga čvrsto, okrenuo pištolj ka zemlji dok je pokušavao da se otrgne.

Advokat Travica biće sahranjen u utorak u 13 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a