KAJAĆU SE DOK SAM ŽIV, NISAM HTEO NEKOGA DA UBIJEM: Pred Višim sudom u Nišu iznova o pucnjavi ispred "Manile"

J. Ć.

08. 10. 2020. u 22:41

ŽELIM da se izvinim svim oštećenima. Kajaću se zbog svega dok sam živ.

КАЈАЋУ СЕ ДОК САМ ЖИВ, НИСАМ ХТЕО НЕКОГА ДА УБИЈЕМ: Пред Вишим судом у Нишу изнова о пуцњави испред Маниле

Foto: J.Ć.

 Da sam hteo nekoga da ubijem, uradio bih to, bio sam u prilici. Svi su bili na metar od mene, ali hteo sam samo da ih zaplašim ili povredim, ne i da nekog ubijem. Nisam cvećka, ali nisam ni ubica ili terorista. Policajac je skočio na pušku, savladao me je i ona je opalila. U jednom trenutku sam pao na zemlju i sledeće čega se sećam jeste da sam se probudio u šok sobi.

Ovo je, pred Višim sudom u Nišu, u ponovljenom postupku, izjavio Ivan Pavlović (33), koji je prvobitno osuđen krajem decembra prošle godine na 20 godina zatvora zbog toga što je 17. juna 2018. na Trgu kralja Milana u centru grada, pucajući iz "kalašnjikova", ranio trojicu policajaca i jednog radnika obezbeđenja kafića "Manila".

Pavlović se ponovo pred sudom našao nakon što je Apelacioni sud u Nišu ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda, jer tokom postupka, kako je utvrđeno, nije dokazano da je bilo elemenata pokušaja teškog ubistva, za šta je, između ostalog, prvobitno osuđen.

Kobne večeri sve je počelo kada je u kafiću u kojem je Pavlović bio sa dvojicom drugara nestalo vrste piva koju su oni naručivali. Revoltirani, počeli su da šutiraju frižider, pa ih je obezbeđenje izbacilo napolje. Otišli su do auta i vratili se ispred kafića - Pavlović sa automatskom puškom, a Aleksa Živić i Martin Zonjić sa boks-noževima.

SKOČIO NA PUŠKU

KAO svedok je ispitan i policajac Miloš Milošević koji je ranjen sa više hitaca:

- Kada sam prišao Ivanu, bio mi je okrenut leđima. U rukama je držao automatsku pušku. Kada se okrenuo, uperio ju je pravo u mene. Poviknuo sam: "Baci oružje", moje kolege takođe, ali on se o tu naredbu oglušio. Okrenuo se i nišanio u mog kolegu. Ja sam taj trenutak iskoristio i skočio na pušku i potisnuo je nadole kada je počela da puca. Osetio sam pogodak u noge, a zatim sam pao.

Apelacija ističe da nije navedeno na osnovu čega je sud smatrao da je pucanjem u noge radniku obezbeđenja, zatim pucanjem u noge policajcu prilikom otimanja o pušku i pogotkom rikošeta u dva policajca, pokušao da ih sve ubije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)