POČELO PONOVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Optuženi se izjasnili, tvrde da nisu krivi

N. B.

05. 10. 2020. u 16:12

RADOMIR Marković, Milan Radonjić i Ratko Romić, optuženi da su umešani u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine u centru Beograda, danas su na početku ponovljenog suđenja pred Specijalnim sudom ponovili da nisu krivi.

ПОЧЕЛО ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ЋУРУВИЈЕ: Оптужени се изјаснили, тврде да нису криви

Foto: Z. Jovanović

Četvrtooptuženi Miroslav Kurak, koga Tužilaštvo tereti da je neposredni izvršilac zločina je u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Prvostepena presuda kojom su u aprilu prošle godine oni osuđeni na ukupno sto godina zatvora je odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinuta uz nalog da se suđenje ponovi. Specijalni sud je prema ukinutoj presudi zaključio da Đuruviju nije usmrtio Kurak, već nepoznata osoba, a da su ostali pomagali.

Milan Radonjić/Foto: Z. Jovanović

Na početku današnjeg suđenja, sudija Snežana Jovanoviđ je, imajući u vidu stav Apelacije pročitala deo njihove odluke, zahtevajući od svih učesnika u postupku da se izjasne da li sumnjaju u pristrasnost tročlanog veća, kojim ona predsedava. Zamenik tužioca, kao i advokati optuženih su se izjasnili da ne traže njihovo izuzeće. Nakon ovoga je tužilac pročitao optužnicu prema kojoj je Đuruvija ubijen po nalogu nepoznate osobe iz vrha tadašnje vlasti, da je ubijen iz niskih pobuda, zbog svojih istupanja u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)