ŽIVOT DAO U POKUŠAJU DA SPASE KOLEGU: Detalji istrage posle utapanja dvojice ribara na jezeru kod Sečnja

B. Grujić

05. 10. 2020. u 08:05

MLADI ribar Veljko Vujasković (23) iz sela Neuzina u opštini Sečanj nastradao je u subotu sa Titom Novakom (58), iz susednog mesta Sutjeska, kada je, po svoj prilici, pokušao da spase starijeg kolegu, koji je sa čamca ispao u jedno od 16 jezera ribnjaka "Sveti Nikola" u Neuzini.

ЖИВОТ ДАО У ПОКУШАЈУ ДА СПАСЕ КОЛЕГУ: Детаљи истраге после утапања двојице рибара на језеру код Сечња

Foto Fejsbuk

Tragedija se dogodila u trenutku dok su dvojica ribara, kako "Novosti" saznaju, hranili ribu.

Novakovo telo, koje je plutalo na površini, ugledali su radnici ribnjaka nešto pre podneva i odmah su alarmirali policiju. Pošto su znali da je sa njim bio i Vujasković, ubrzo su stigli i ronioci specijalne jedinice Žandarmerije iz Beograda, koji su nekoliko sati kasnije pronašli njegovo beživotno telo i izvukli ga iz jezera.

Zvaničnih potvrda o uzrocima ove tragedije zasad nema, s obzirom na to da se tek očekuju rezultati obdukcije i izveštaj veštaka. Međutim, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, sve ukazuje da je Titu Novaku, u jednom trenutku pozlilo u čamcu. Sumnja se da je imao infarkt, pa je mlađi kolega, kada je ovaj ispao, skočio u vodu za njim, u nameri da mu pomogne, iako nije bio dobar plivač.

- Šta ti je sudbina, izgleda da su se u trenutku tragedije zadesili u delu jezera gde je voda duboka. Inače u mladosti kupali smo se u tom jezeru i voda je visoka oko metar i po - kaže jedan meštanin Sutjeske, dodajući da su obojica nastradalih bili vredni i odgovorni radnici ribnjaka.

OBDUKCIJA

PREMA nezvaničnim saznanjima, prvi rezultati istrage pokazuju da nema znakova nasilne smrti, već da je reč o nesrećnom slučaju. Tela dvojice ribara poslata su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.

U banatskom selu Neuzini iz kojeg je Veljko, a gde je živeo sa ocem i bakom, juče su svi bili potreseni tragedijom koja ih je zadesila.

- Bio je mlad, pun života i planova, human i po svemu sudeći nijednog trenutka nije razmišljao o tome da li da priskoči u pomoć starijem kolegi, kojem je, kako čujemo, pozlilo u čamcu nasred jezera, u kojem su bili - pričaju meštani Neuzine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri