BIJU BEZ RAZLOGA I GDE STIGNU: Pirot poslednjih meseci suočen sa nezapamćenim maloletničkim nasiljem

V.ĆIRIĆ

25. 09. 2020. u 16:50

KAO retko kad pirotski kraj se proteklih meseci suočio sa nezapamćenim maloletničkim nasiljem.

БИЈУ БЕЗ РАЗЛОГА И ГДЕ СТИГНУ: Пирот последњих месеци суочен са незапамћеним малолетничким насиљем

Foto privatna arhiva

Slučaj od pre osam dana, kada su trojica maloletnika pretukla mladića starog 23 godine u ulici Kraljevića Marka, samo je jedan u nizu. Kako su zabeležile kamere sa obližnjih zgrada, dvojica sedamnaestogodišnjaka i godinu dana mlađi drug, najpre su se na ulici pozdravili sa svojom žrtvom, a zatim su usledile batine. Sve je počelo jednim udarcem pesnicom u glavu, nastavilo se udaranjem i šutiranjem, da bi ga na kraju ostavili nasred ulice i otišli. Zahvaljujući snimcima kamera, oni su brzo identifikovani i zatvoreni.

SESTRE TUKLE DA SE "ODUŽE"

KAO da je brutalno nasilje najavio slučaj Anđelke P. koju su, početkom maja u centru grada, pretukle tri rođene sestre.

Foto privatna arhiva

Batine su usledile, nakon što je jednoj od njih tražila da vrati dug. Anđelku je teških iskušenja jedva uspeo da spase momak, sa kojim je šetala gradom.

Maloletnici su vinovnici i premlaćivanja mladog golmana V. J., koji brani boje Radničkog. Njega su pretukla šestorica vršnjaka, a od zadobijenih povreda glave i unutrašnjeg krvarenja, završio je u niškom Kliničkom centru. Ni danas ne zna zašto je pretučen od dečaka koje nije ni poznavao.

Još se čestito nije slegla prašina i uznemirenost povodom tog događaja, a u jednom ovdašnjem kafiću pretučen je drugi mladić na koga je nasrnulo više maloletnika. Lekari pirotske Bolnice, izbrojali su sedamdesetak rana po telu ove žrtve.

U naselju Đeram maloletnica Đ. A., automobilom je pokosila svoje tri vršnjakinje dok su sedele na klupi autobuskog stajališta. Nije imala vozačku dozvolu i automobilom koji je pozajmila od druga naletela je na P. A., G. N., i nanela im teške povrede. Pred pravosuđem je i slučaj jednog maloletnika, koji je bio žrtva četrdesetogodišnjeg Piroćanca koji ga je u kanjonu Gradašničke reke primoravao na polne radnje. Napad na maloletnika slučajno je video jedan prolaznik i ceo slučaj prijavio policiji.

Procesuiranje svih slučajeva pred pravosudnim organima je u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (4)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju