TRAŽE OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA DRAGINJU: Pred Specijalnim sudom inesene reči u postupku protiv optuženih za pranje para

N. B.

24. 09. 2020. u 19:02

PRED Specijalnim sudom u Beogradu juče je iznošenjem završnih reči odbrane nastavljen postupak protiv Draginje Bajić, Nemanje Obradovića, Željka Papića, Nebojše Đokića i Zorana Njeguša, koje Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za pranje para.

ТРАЖЕ ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ ЗА ДРАГИЊУ: Пред Специјалним судом инесене речи у поступку против оптужених за прање пара

Foto arhiva

Tvrdi se da su oni na svoja imena prebacivali imovinu Vitomira Bajića, koji je bio optužen za trgovinu narkoticima, zbog čega je bio uhapšen i izručen Italiji, ali je nekoliko meseci po ekstradiciji u pritvoru izvršio samoubistvo. To su, kako navodi Tužilaštvo činili kako bi prikrili da je Bajić pravi vlasnik i tako sprečili njeno oduzimanje.

IMOVINA VREDNA DVA MILIONA EVRA

PREMA tvrdnjama Tužilaštva, sporno je pet lokala i jedan ugostiteljski objekat na Zlatiboru, kao i stan od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu i udeo u privrednom društvu "Parket planet", sve vrednosti oko dva miliona evra. Tužilaštvo tvrdi da ni pokojni Vitomir Bajić, a ni optuženi, nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

Advokat Draginje Bajić, Vitomirove udovice, advokat Danilo Šarić juče je od suda tražio da oslobodi njegovu klijentkinju. Naveo je da na osnovu svih izvedenih dokaza tokom vođenja postupka Tužilaštvo nije dokazalo da je ona počinila delo za koje je tereti.

- Nedostatak dokaza Tužilaštvo je pokušalo da nadomesti lažnim dokazima i manipulisanjem činjenicama koje su lako proverljive - kazao je Šarić. - Nije dokazano da postoji imovina koja je proistekla iz krivičnih dela, a sud je taj koji treba da utvrdi da su ona počinjena. Jedina zakonita odluka je da Draginja bude oslobođena.

Advokat Jugoslav Tintor, branilac Nemanje Obradovića, takođe je za svog branjenika tražio da bude oslobođen. Istakao je da ne postoje dokazi da je ovaj poznavao Bajića i da se sa njim dogovarao o prenosu vlasništva kako piše u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna