KONTIĆA TRAŽE POTERNICOM: Surovo prebijanje M. M. (28) u Novom Sadu prekvalifikovano u pokušaj ubistva

Lj. P.

15. 09. 2020. u 07:54 >> 07:54

ZVERSKO prebijanje mladića M. M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, 24. avgusta, kvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

КОНТИЋА ТРАЖЕ ПОТЕРНИЦОМ: Сурово пребијање М. М. (28) у Новом Саду преквалификовано у покушај убиства

Ivan Kontić/Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako je potvrđeno "Novostima", nakon što je Policijska uprava u tom gradu podnela krivičnu prijavu, pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića (30) i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Naredba o sprovođenju istrage zbog pokušaja ubistva doneta je 12. septembra, odnosno kada je došlo do prekvalifikacije krivičnog dela, a u tužilaštvu je, kako dodaju, u toku prikupljanje dokaza.

Foto: Printskrin

- Kako je osumnjičeni nedostižan državnim organima, za njim je rešenjem Višeg suda u Novom Sadu raspisana poternica - navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Samo dan nakon što su na društvenim mrežama "osvanuli" snimci nemilog događaja u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, na kojem se jasno vidi zversko prebijanje M. M., za koje se sumnjiči Ivan Kontić, novosadska policija je uhapsila dvojicu koji se dovode u vezu sa ovim događajem. Lisice na ruke su stavljene O. L. i L. V. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati. Prema našim saznanjima, oni će danas biti privedeni na saslušanje u nadležno tužilaštvo.

"MAKS BET": OSUĐUJEMO NASILjE

IAKO su pojedini mediji Ivana Kontića doveli u vezu sa "Maks betom", iz ove kompanije saopštavaju da najoštrije osuđuju nasilnički čin i brutalno prebijanje, koje se dogodilo u blizini njihovog objekta koji u tom trenutku nije radio. Istovremeno, iz "Maks beta" izražavaju žaljenje povodom nemilog događaja i povreda koje je zadobio mladić tokom incidenta u Novom sadu.

- Ograđujemo se od bilo kakvog učestvovanja u nasilničkom činu i naglašavamo da od samog početka sarađujemo sa nadležnim organima kako bismo doprineli rešavanju te situacije - navode iz "Maks beta".

Potraga za Kontićem je nastavljena, a za njim je, kako je za pojedine beogradske medije izjavio Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije, raspisana međunarodna poternica, i očekuje se njegovo brzo hapšenje.

Policija i tužilaštvo nastavljaju rad na rasvetljavanju ovog slučaja, i utvrđuju sve okolnosti, kao i motiv brutalnog prebijanja dvadesetosmogodišnjaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, pretučeni M. M. je navodno iz Beograda, i poznaje se sa Kontićem. Takođe, nezvanično se može čuti da se on i Kontić navodno poznaju i da je M. M. tog 24. avgusta došao u Novi Sad, kako bi se susreo sa njim kako bi raspravili neke nesporazume odranije. Da li u ovim pričama ima istine, utvrdiće se istragom.

Činjenica je da je M. M. primljen u Urgentni centar sa teškim povredama, prelomom podlaktice, povredama mekih tkiva glave i lica, grudnog koša i karlice. Posle zbrinjavanja je otpušten na kućno lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna