ZAGRLILA OCA U ZATVORU, PA STRADALA: Meštani Mataruške banje oplakuju Martu K. (4), koja je poginula u nesreći kod Aleksinca

G. ĆIROVIĆ

15. 09. 2020. u 11:39 >> 07:43

ZAR je moguće da se moj mali anđeo, moja ljubimica, moj ponos i dika, sa ovog preselila na onaj svet?

ЗАГРЛИЛА ОЦА У ЗАТВОРУ, ПА СТРАДАЛА: Мештани Матарушке бање оплакују Марту К. (4), која је погинула у несрећи код Алексинца

Privatna arhiva

Ko će baku da drži za ruku kad šetamo Banjom... Nema više moje mile devojčice, moje dobre Marte. Otišla je i ostavila nas da tugujemo za njom i sećamo se njenog lepog osmeha. Zadesila nas je velika nesreća.

Ovim rečima, gotovo se gušeći u suzama, na pragu porodične kuće u Mataruškoj Banji nadomak Kraljeva, reportere "Novosti" dočekuje Radica K. baka četvorogodišnje Marte, koja je u nedelju po podne tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac - Deligrad. Devojčicina neutešna majka Danijela nije u stanju da razgovara sa nama. Porodica nas moli za razumevanje.

- Još je u šoku i ne bi bilo umesno da je uznemiravate. A, i šta da vam kaže kada je izgubila dete - poručuju rođaci.

VOZIO ISPOD DOZVOLjENE BRZINE

PROTIV vozača "sitroena" iz okoline Ražnja, koji je na putu Aleksinac-Ražanj kod sela Vukašinovac naleteo na četvorogodišnju devojčicu, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku kako bi se utvrdilo da li ima njegove odgovornosti za nesreću. U krvi vozača "sitroena" nije pronađen alkohol, a prema prvim nalazima, on je kočio tek posle naletanja na dete. Istragom će se utvrditi u kojem trenutku je devojčica izašla iz automobila, i da li je vozač, koji se kretao ispod ograničenja brzine, imao vremena da je uoči i zakoči.

J. Ć.

Prema rečima bake Radice, Marta je u nedelju sa svojom majkom i očevim stricom, automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu. Stravična nesreća u ataru sela Vukašinovac desila se prilikom njihovog povratka kući.

- Išla je da poseti oca, da ga vidi i zagrli. Mnogo su se voleli. U povratku, kada su stali da naprave kraći predah, Marta je ostala u automobilu i rekli su joj da ne izlazi napolje. Kako su mi preneli, ona je, međutim, ipak uspela da otključa vrata i sa leve strane izleti na kolovoz. U tom trenutku je naišao automobil i mojoj devojčici nije bilo spasa. Nema je, nema više bakinog čeda - jecajući dodaje Radica. - Nesreća nas je zavila u crno, i nas i porodicu tog čoveka u automobilu koji je naleteo na Martu. Rekoše da je i on bio sa decom. Sigurno mu nije lako, a ništa čovek nije kriv, ništa.

Foto: G. Šljivić

U dvorište porodične kuće u jednom od brojnih sokaka u Mataruškoj Banji pristižu rođaci, komšije, prijatelji i poznanici. Da izjave saučešće i podele tugu.

- Još smo svi u šoku. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Nastradalo je dete koje su svi mnogo voleli - tiho nam kaže jedan rođak dok prilazi da izjavi saučešće.

I ovdašnji meštani kažu da u prvi mah nisu mogli da poveruju da je nastradala njihova mala komšinica.

- Mirno nedeljno veče zaparali su krici i jauci baka Radice. Najpre nismo znali šta se događa - pričaju komšije. - Bila je to dobra i vaspitana devojčica, uvek je vesela i nasmejana trčkarala sokakom. Užasna tragedija, šta drugo.

CRNI VIKEND

MINULOG vikenda u saobraćajnim nesrećama poginulo je čak troje maloletnika sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje. Uz četvorogodišnju Martu, koja je nastradala u nesreći kod Aleksinca, život su u petak veče izgubili Petar N. (16) iz vrnjačkog sela Gračac i njegov drugar Aleksa G. (17). Njih dvojica nastradala su vozeći se motorom kada su najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad vozilom i snažno udarili u metalnu ogradu kraj puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja