BRZINA SREDNJOŠKOLCE ODVELA PRAVO U SMRT: Detalji strašnog udesa u kom su stradali Petar i Aleksa

G. Ćirović

13. 09. 2020. u 07:30

U STRAVIČNOJ sabraćajnoj nesreći koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u petak, oko 22 sata, na lokalnom putu u selu Gračac nadomak Vrnjačke Banje poginuli su Petar N. (16), iz ovog sela, i Aleksa G. (17), iz kraljevačkog prigradskog naselja Ribnica.

БРЗИНА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ОДВЕЛА ПРАВО У СМРТ: Детаљи страшног удеса у ком су страдали Петар и Алекса

Foto: G.Šljivić

Kako se pretpostavlja, do udesa je došlo kada su njih dvojica, vozeći se motorom "jamaha" od 125 kubika, najverovatnije usled neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad dvotočkašem, sleteli u kanal kraj puta i potom se bukvalno zakucali u obližnju ogradu. Prema nezvaničnim informacijama, Aleksa, koji je upravljao motorom, na mestu je preminuo, dok je njegov drugar Petar povredama podlegao dva sata kasnije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Foto: G.Šljivić

POVREĐENE DEVOJČICE

U SUDARU automobila i autobusa koji se dogodio juče oko 13.35 na auto-putu Beograd - Novi Sad, povređene su četiri osobe. Nezgoda se dogodila između Nove Pazove i Stare Pazove, u smeru ka Novom Sadu, kada je vozilo "škoda" udarilo u autobus prevoznika "Bečej prevoz".

Kako su naveli očevici, povređene su dve ženske osobe srednjih godina i dve devojčice.

Prema priči njihovih drugara i rođaka, dvojica srednjoškolaca, Aleksa, učenik Elektrotehničke saobraćajne škole "Nikola Tesla" u Kraljevu, i Petar, đak Tehničke škole u Trsteniku, kobne večeri su se vozikali od obližnjih Otroka do Gračaca motorom koji su pozajmili od jednog drugara i sa samo jednom kacigom. Petar je, kako kažu, motocikle vozio još od malih nogu, dok je Aleksa prvi put seo za upravljač motora.

- Bili smo u poseti kod rođaka u Gračacu, kod moje sestre, a Aleksine tetke. On je otišao do Otroka da se vidi sa drugarima, kod balona gde se njegovi vršnjaci okupljaju. Vozikao se motorom sa Petrom, a zašto je odlučio da on sedne za volan kada to nikada pre nije uradio, ni sam ne znam. Nesreća se dogodila gotovo u trenucima kada smo ga već zvali da krenemo kući - govori Aleksin otac Tomislav, primajući izjave saučešća od rođaka, komšija i prijatelja.

Prema njegovim rečima, Aleksina majka kao da je slutila tragediju, pa je pre nesreće svog sina nekoliko puta opominjala da ni slučajno ne pokušava da upravlja motorom.

- Nije je poslušao. Kada sam video da ih duže nema i da je projurila Hitna pomoć, noge su mi se odsekle - kaže Tomislav. - Obistinile su se crne slutnje, tragedija se dogodila na petsto-šesto metara od sestrine kuće.

Foto: Fejsbuk

TRAGEDIJA KOD NOVOG PAZARA

NOVOPAZARAC Nemanja P. (24) nastradao je, a dve osobe su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između petka i subote dogodila u naselju Prćenova, na magistralnom putu Novi Pazar - Golija. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio putnik u automobilu koji je sleteo sa druma, udario u banderu i prevrnuo se.

Kako je došlo do nesreće, utvrdiće istraga.

Tuga, bol i suze i u porodici tragično nastradalog Petra N. U dvorištu porodične kuće u Gračacu zatičemo rođake, komšije i njegove školske drugare.

- Izgubih unuka, mog dobrog Prekija, šta više da vam kažem... Roditelji odoše u bolnicu da obave papirologiju, a drugari samo pristižu. Niko ne može da veruje da se ovo dogodilo. Nema više mog dobrog dečaka, koga je celo selo volelo. Majka Danka ga je držala u naručju posle nesreće. Bio je živ, ali teško povređen. Preminuo je u bolnici - jecajući nam priča Petrova baka Mitra N.

Njegovi drugari tiho dodaju da je Petar obožavao motore i da je bio vešt u upravljanju ovim dvotočkašima.

- Da je on vozio, možda se tragedija ne bi dogodila - gotovo uglas kažu njegovi drugari. - I on i Aleksa bili su dobri momci. Bez njih, za nas više ništa neće biti isto.

Više detalja o ovom udesu, kao i okolnostima pod kojima se dogodio, biće poznato posle istrage koja je u toku i obdukcije tela nastradalih mladića. Tek tada znaće se i vreme sahrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri