BAKA PRASE POD LUPOM ZBOG MALOLETNICE: Tužilaštvo proverava prijave protiv jutjubera

E. H.

03. 09. 2020. u 20:26

POSEBNO odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 8. jula ove godine vodi predistragu protiv Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

БАКА ПРАСЕ ПОД ЛУПОМ ЗБОГ МАЛОЛЕТНИЦЕ: Тужилаштво проверава пријаве против јутјубера

Foto: V. N.

Postupak se vodi na osnovu dve prijave građana koje su stigle u MUP Srbije, u kojima je navedeno da je popularni jutjuber navodno počinio nedozvoljene polne radnje sa maloletnom osobom.

- Navedene prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim jutjub-snimkom dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - navodi policija u odgovoru dostavljenom zaštitniku građana Zoranu Pašaliću.

MUP u odgovoru zaštitniku građana navodi da su službenici UKP izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine "primljene dve prijave građana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs, gde se ukazivalo na video-zapis na platformi 'Jutjub', u kome Bogdan Ilić objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem 'Instagrama' sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom".

Pašalić je naveo da javne ličnosti imaju pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.

- Povodom ponašanja pojedinih medijskih ličnosti, koje je neodgovorno, zabrinjavajuće i krajnje uznemirujuće po građane Srbije, zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo relativizovanje ovakvih krivičnih dela prema deci - izjavio je ovim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!