TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Na gradilištu poginuo radnik (29), turski državljanin!

LJ. P.

24. 08. 2020. u 15:24

ТРАГЕДИЈА У НОВОМ САДУ: На градилишту погинуо радник (29), турски држављанин!

Foto: LJ. P.

NA gradilištu u Ulici Pavla Ivića 5 u novosadskom naselju „Jugovićevo“ oko 13.20 sati, dogodila se nesreća, u kojoj je poginuo radnik star 29 godina.

Kako saznajemo, reč je o turskom državljaninu.

Pod još nerasvetljenim okolnostima, 29-godišnjak je, kako se pretpostavlja pao sa zgrade i poginuo.

Prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Službe hitne pomoći, njihova lekarska ekipa je intervenisala na pomenutoj adresi, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Nesreća se desila u naselju „Jugovićevo“, u Ulici Pavla Ivića, gde se grade stanovi namenjeni zaposlenima u bezbedonosim struktarama. Na licu mesta su policija, nadležno tužilaštvo i inspekcija rada, kako bi se utvrdilo kako je i zbog čega došlo došlo do nesreće.

Foto: LJ. P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nebojša

24.08.2020. 19:22

To je gradiliste gde su nedavno otkriveni silni radnici na crno i gde je bar po objavama u medijima bio jos jedan smrtni slucaj. Ako takvi rade stanove za sluzbe bezbednosti, sta tek rade na ostalim gradilistima. A o antidiverzionom gradjenju ni govora, pa se tako tokom gradnje mogu ugraditi i prislusni uredjaji jer ce tamo stanovati samo pripadnici sluzbi bezbednosti.

dane

29.08.2020. 15:02

Zar mi uvozimo radnike iz Turske. Pa to je van pameti i jos nam grade za sluzbena lica stanove. Ovo je da neverujes sto citas premda kod nas ima mnogo neverovatnih stvari jos uvek. Mere sigurnosti su samo provizorne da bi se smanjili troskovi i vreme i napravijo sto veci profit. A ljudi ginu i tako iz godine u godinu to nije samo slucaj kod nas. Imao sam priliku da radim u Svajcarskoj na visini tacnije na krovu bez pojasa. Ljudski zivot je za vecinu gazda samo formalnost i nista vise. Pogotovo ako si stranac.