OPTUŽNICA ZA UBISTVO: Posle svađe bivšoj devojci ZARIO NOŽ u vrat i grudi, izbo je jer nije htela da mu se vrati?

Lj. PRERADOVIĆ

30. 07. 2020. u 22:22

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Dejana Dabovića (28) iz Herceg Novog.

ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО: После свађе бившој девојци ЗАРИО НОЖ у врат и груди, избо је јер није хтела да му се врати?

Foto: Fejsbuk

On se tereti za teško ubistvo Dušanke Jocović (25), rodom iz istog grada, krajem decembra prošle godine u Novom Sadu, gde je devojka živela prethodnih osam godina.

Osim za teško ubistvo nekadašnje devojke, Dabović se, kako je "Novostima" rečeno u novosadskom tužilaštvu, tereti i za razbojništvo. Naime, on je, navodno, po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra 2019, preteći nožem oteo novac u jednoj kladionici u Bulevaru cara Lazara.

Dušanka je surovo ubijena 26. decembra prošle godine na ulici, ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića 48, u kojoj je živela, prilikom povratka kući sa posla. Dabović je, kako se tvrdi, devojku, koja je imala crnogorsko i srpsko državljanstvo, pratio, a onda joj je, kada je izašla iz prodavnice sa kupljenim namirnicama, prišao i započeo raspravu.

Između njih je došlo do svađe, a onda je u jednom trenutku, kako se sumnja, mladić iz jakne izvukao nož i ubo je u vrat i grudi. Nesrećna devojka je pala na beton, a on je u susedni haustor bacio jaknu i pobegao.

 VOLELA NOVI SAD

DUŠANKA je volela Novi Sad i posle završenog fakulteta u tom gradu dobila je posao u Gradskoj upravi za sport, i nameravala je da tu ostane da živi. Od prvog dana kada se iz rodnog Herceg Novog doselila u Novi Sad, vredno je trenirala i u novosadskom odbojkaškom klubu Star, gde je bila omiljena i uzor mlađim igračicama.

Odatle se, kako saznajemo, vratio u hostel, u kojem je 23. decembra, kada je stigao u Novi Sad, nameravajući da se pomiri sa devojkom, iznajmio sobu. Tu se presvukao i spakovao stvari i seo u automobil, nameravajući da što pre ode iz Novog Sada. Policija mu je, međutim, bila na tragu, i posle tročasovne potere uhapšen je na uglu ulica Balzakove i Narodnog fronta.

Mada se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem i o onome što se dogodilo ispred zgrade nije govorio, kao mogući motiv krvavog zločina se pominje ljubomora mladića, sa kojim je nesrećna devojka nekoliko meseci ranije raskinula višegodišnju vezu.

Foto: Arhiv VN

Mesto ubistva u Novom Sadu

- On najverovatnije nije mogao da se pomiri sa tim da devojka želi da ostane u Novom Sadu, jer je bivši momak očigledno imao druge planove i nije hteo da se preseli - ispričao je jedan poznanik tragično nastradale devojke.

Veruje se da je to i dovelo do njihovog razlaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima