ZAVRŠNA REČ DARKA ŠARIĆA: Pitajte me za prvih 27 miliona evra

N. B.

15. 07. 2020. u 22:22

OBIČNO se kaže - ne pitajte me za prvi zarađeni milion. A ja vam kažem, pitajte me za mojih prvih 27 miliona evra. Jer sam ih zaradio od prodaje "Štampe" VAC-u. Od toga je sve krenulo, sve isplate, tako da nisu tačne tvrdnje tužioca da su to "prljave" pare.

ЗАВРШНА РЕЧ ДАРКА ШАРИЋА: Питајте ме за првих 27 милиона евра

Darko Šarić / Foto I. Marinković

Ovo je u sredu u svojoj završnoj reči pred Specijalnim sudom u Beogradu rekao Darko Šarić, optužen da je sa još 16 osoba oprao više od 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Prema tvrdnjama Tužilaštva, taj novac je ulagan u kupovinu preduzeća, zemljišta i nekretnina po Srbiji.

- Kako je išao novac, utvrdili su veštaci finansijske struke i oni su potvrdili moju odbranu - kazao je Šarić. - Legalnost novca i ulaganje u Srbiji sam dokazao veštačenjem u potpunosti. Tužilac ulazi u naše poslovne odnose, a ja moj novac mogu da dam kome ja hoću, mogu i na reč. Mogao sam i da ga bacim ako sam hteo. A tužilac samo pita za ugovore i vrti glavom da je sumnjiv.

Šarić je naveo da je protiv njega sve vreme trajala hajka i da je njegova imovina rasprodata i pre održavanja ročišta:

- Tu imovinu sam prijavio 2003, šest godina pre nego što je podignuta optužnica. Tužilac me nije ni pitao od čega sam zaradio. Na televiziji je prikazivana otimačina moje imovine, prodati su dečiji kreveci, sve je rasprodato.

Optuženi je, naglašavajući da se pridružuje završnim rečima svojih branilaca, koji su od suda tražili da izrekne oslobađajuću presudu, u sredu kratko objasnio kome je sve uplaćivao novac koji je dobio od prodaje "Štampe".

Među njima, nabrojao je sada pokojnog Dragana Dudića Frica, kao i optužene Zorana Ćopića i Marka Dabovića.

TUŽILAC TRAŽI 12 GODINA

ZAMENIK tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić u svojoj završnoj reči tražio je da svi optuženi budu osuđeni na maksimalnu kaznu, koja u slučaju pranja para iznosi 12 godina zatvora. Svi advokati zahtevaju od suda da donese oslobađajuću presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri